Асад е готов за МИР

Асад е готов за МИР
Асад обяви готовност за примирие
То е възможно, ако бъде спряна подкрепата за терористите!

Сирия е готова за прекратяване на огъня, в случай, че терористите не го използват за свои цели. Това заяви президентът на Сирия Башар Асад в интервю за El Pais.
„Казахме, че сме готови за прекратяване на военните операции, но същността на въпроса зависи от по-съществени фактори, като предотвратяването на укрепването на позициите на терористите”, каза той.

По думите му, за примирието е необходимо другите страни, по-специално Турция, да прекратят доставките на оръжие и жива сила, както и да престанат да предоставят на терористите помощ в сферата на логистиката.

Efekt 2

Подкрепата на Русия и Иран безспорно е изиграла важна роля в придвижването на сирийската армия, и определено е нужна на Дамаск, тъй като 80 държави подпомагат тероризма с различни способи, каза още държавният глава на близкоизточната държава. „Без съмнение руската и иранската подкрепа е от съществено значение за успешното придвижване на нашата армия. Това не означава, че ние нямаше да постигнем този напредък – това е хипотетичен въпрос. Бих искал да кажа, че никой няма точен отговор“, заяви Башар Асад.

Сирийският президент призна, че на режима в Дамаск „определено е нужна тази помощ по простата причина, че има 80 държави, които подкрепят тероризма по различни начини. Някои от тях директно с пари, логистична поддръжка, оръжия или войници. Други предлагат политическа подкрепа на различни международни срещи“, твърди Асад.

„Сирия е малка страна и ние можем да се борим, но в крайна сметка има безусловна поддръжка за тези терористи, и очевидно в тази ситуация се нуждаем от международна подкрепа“, добави близкоизточният лидер.

Президентът на Сирия смята, че ще успее да спаси страната и след 10 години в Сирия всичко ще е наред. Отговаряйки на въпрос, дали той ще е отново на власт след 10 години, Асад каза, че това не е неговата цел. „Най-важното е моята страна, защото аз съм част от нея. Затова искам след 10 години да съм онзи, който е успял да спаси Сирия, но това не означава, че искам да бъда президент. В Сирия всичко да бъде наред, а аз да съм човека, който ще е спасил своята страна. Това в момента е моята работа и дълг”, заяви сирийският президент.

Асад увери, че „той не се интересува от присъствието във властта”. „Ако сирийският народ поиска аз да остана на власт, тогава ще остана, но ако не иска, няма да съм на власт. Ако не мога да помогна на моята страна, веднага ще се оттегля”, подчерта той.
Източник:blitz.bg

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.