Боя настана: Турците излизат на бунт!

Боя настана! Турците излизат на бунт!

Външният министър на Турция ще държи реч на Тюркян чешма, Местан ще бъде до него. Турският външен министър Мевлют Чавушоглу ще бъде в област Кърджали на 26 и 27 декември

Той ще държи реч на Възпоменателния митинг край Тюркян чешма в село Могиляне. Ден по-късно ще вземе участие и на митинга в Момчилград.

Новината съобщи Лютви Местан, който също ще участва в проявите за 31-годишнината от Възродителния процес.

Efekt 2

Над 4 000 души се очакват в Могиляне. Федерацията „Балгьоч“ докара 4 автобуса с изселници, като тази година не бе позволено изселници, запазили възродителните си имена, да пътуват организирано. Трима души са загинали по време на мирен протест в Могиляне на 26 декември 1984 година, сред тях и 17-месечното бебе Тюркян.
Източник: rodopi24.blogspot.bg/

Ние от Blife.eu казваме, че Местан взе страната на Турция и Турция взе страната на Местан ! Ето така пламва искрата с няколко думи на майчин език и когато Анкара каже „ЮРУШ”! А ние на чист литературен език казваме Боят настана, турците излизат на бунт !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.