Сензация или манипулация

Сензация или манипулация

Вижте! Астронавт! На стената на испанската катедрала „Свети Йероним“, построена през 1102 г… си лети сякаш е в Открития космос.Сензация!

Не, астронавтът не е шеговит – истински е. Фигурата отдавна е известен в света артефакт. Тя се намира в испанския град Саламанка и украсява един от катедралните храмове. Но не този, който е построен през 1102 г. – така наречения Catedral Vieja, а по-късен –Catedral Nueva, строен в периода от 1513 до 1733 г. В църковните кръгове витае версия, че резбата изобразява някакъв демон, поставен на стената, за да гони тъмните сили. Ние обаче не сме слепи и ако не сме виждали зли демони то космонавти сме виждали това е човек в скафандър. Обаче загадката е разкрита и мистерия няма в това ! Тайната е проста.

Астронавтът се е появил в процеса на реставрация, направена през 1992 г. Тоест именно тогава той е бил изваян – по образ и подобие на реалните астронавти. Пошегувал ли се е скулпторът? Или е било направено с цел атракция и туризъм ние можем само да гадаем ! Поместването на символи, характеризиращи епохата, в която се провежда реставрацията, е доста разпространена практика. Скулпторът е избрал космическа тематика. Която със сигурност не кореспондира с времето и стилът на храма ! Тайната на „средновековния астронавт“ е разкрита още преди 22 години. Но благодарение на интернет и неосведомени блогъри темата периодично изплува.

Сензация или манипулация

Efekt 2

Ние от Blife.eu попаднахме на един такъв спор в който имаше всевъзможни коментари и всеки постваше снимки в доказателство на своята теза ! Истината е, че всеки от нас има нужда от духовност и там където има Бог връзката е най-силна ! А не отричаме, че някъде покрай духовното изкарват и материалното ! Живеем в матерялен свят и не правим квалификация правилно или грешно е това !

Живеем в материален свят, който не кореспондира с духовният и не трябва да се смесват според нас, но какво да се прави за Коледа – цените на свещите се удвоиха. Исус е изгонил търговците от храма, но много храмове заприличаха на търговски центрове днес ! Вярно поддръжката на храмовете струва пари!

Но ако може да не се прави компромис с вярата би било добре ! Затова и всички които вярваме трябва да знаем едно Господ Бог не ни гледа отгоре, а гледа ни отвътре ! Вярата има нужда от подкрепа, но не и от скъпи лимузини, защото материалната поквара е лош личен пример ! Защото днешните проповедници с личен пример могат да привлекат нови миряни не със с показване на мутренски стандарт ! Защото това кара хората да се съмняват, че даренията им отиват по предназначение ! А дяволът това и чака, той влиза в умът на хората през съмненията, а настани ли се там Сатаната трудно може да бъде изгонена !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.