България да се готви за нова вълна бежанци

България да се готви за нова вълна

Фронтекс предупреди България да се готви за нова вълна бежанци

Мигрантите ще щурмуват границата ни откъм Турция, след като ЕС ограничи движението им през Западните Балкани
България трябва да се готви нова вълна мигранти да щурмува границата й откъм Турция, се посочва в документ на Европейската гранична агенция Фронтекс. Напливът се очаквал, след като ЕС вземе мерки да ограничи сегашния основен поток през Западните Балкани.”След операция за засилване на изходния контрол от Гърция първият резултат ще е бежанците и мигрантите да се опитат да вземат на прицел други външни граници на ЕС”, пише изпълнителният директор на Фронтекс Фабрис Лежери.

Предупреждението на Фронтекс е в писмо до Европейската комисия. Агенцията предлага и помощ за българската гранична полиция.”Трябва да бъдат създадени адекватни възможности за прием на голям брой хора, които ще бъдат блокирани в Гърция и в България заради процедурите на граничен контрол и даване на убежище. Не трябва да се разрешава мигрантите в приемните центрове да се движат свободно”, се казва още в писмото.

Efekt 2

То ще е на вниманието на 10 държавни и правителствени ръководители от Балканите и Централна Европа, които председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер събира извънредно днес в Брюксел.
Източник: m.blitz.bg/news/

Ние от Blife.eu ще добавим, че това е и причината някой Български високопоставени политици в денят на изборите да ги не са в страната ни !
Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

от administrator