Вижте за петролните рокади! Кравата смени стопанинът си !

Вижте за петролните рокада! Кравата смени стопанинът си !

Башар Асад официално покани руски компании да разработят находища и да добиват петрол и природен газ в страната, съобщи „Руска пролет”, като се позова на свой представител, участвал в разговорите на руска парламентарна делегация с Асад в Дамаск

Според сирийския президент, вече има и сключен договор със „СоюзНефтеГазом” за проучване и разработка на ново находище на природен газ в крайбрежния шелф и това е покана и за други руски компании от бранша да дойдат в Сирия. Асад е бил категоричен, че само страни, помагащи му да води войната с „Ислямска държава” и опозицията ще получат дял от петролния и газов бизнес, като Русия и Иран.

Той е посочил, че и инфраструктурни проекти, както и тези в петролната и газова сфера няма да бъдат възлагани на западни компании. Ние от Blife.eu ще добавим че май кравата смени стопанинът си ? Вече стана ясно от пресата че Америка го закъсва !

Efekt 2

Конгресът на САЩ е съгласувал с администрацията на президента Барак Обама решение, което разрешава да започне разпродажба на петрол от стратегическия резерв на страната, съобщи CNN, като се позовава на свой източник от Белия дом. Става дума за възможност през следващите две години да бъдат пуснати на пазара количества от съхранявания в хранилища в САЩ петрол, който се изчислява на близо 700 милиона барела.

Парите от продажбите ще бъдат насочени към финансиране на задгранични военни операции, както и някои от правителствените програми в страната, твърди източникът пред CNN. Новината веднага бе коментирана от експерти, според които решението ще доведе до нов натиск върху цените на петролния пазар и задържането им под 50 долара за барел.

Никой обаче не се наема да прогнозира нивото на суровината догодина, когато и Иран ще пусне в продажба своите петролни добиви след вдигането на ембаргото. Досега САЩ са продавали масирано петрол от совите резерви само през 1991 година, когато нападението на Ирак срещу Кувейт намали доставките за световния пазар и вдигна сериозно цените.

Тогава обаче бяха продадени само 30 милиона барела, докато сега очакванията са да бъдат пуснати за продажба над 200 милиона барела.

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.