Вижте какво каза за Русия Канвал Сибал

Вижте какво каза за Русия Канвал Сибал

Намесата в Сирия показа, че Владимир Путин не счита, че неговите възможности за геополитически маньовър са намалели след конфронтацията със Запада, счита бившият индийски посланик в Русия Канвал Сибал в публикация в Daily Mail.

„Вместо да заеме отбранителна позиция, Русия уверено отстоява своите интереси”, пише той.

„Ако Вашингтон разчита, че падането на цените на нефта въвеждането на санкциите от Запада и рязкото намаляване на икономическия растеж ще доведат до по-нататъшната маргинализация на Русия в международните работи, то Путин доказа погрешността на тези очаквания” – счита Сибал.

Efekt 2

Според него, навлизайки в Сирия, Русия се утвърди като нещо повече от регионална държава.

Той също така демонстрира на света военната мощ на страната. Това стана своеобразен предупреждаващ сигнал за Запада, че не трябва да преминава чертата в отношенията с Русия. С демонстрацията на овладените технологии и точността на бомбардировките Кремъл не само показа на Запада руските възможности, но и даде на международната общност сериозен повод да измени представата си за фиктивната изостаналостта на продукцията на руския ВПК.

Експертът счита, че намесата на Русия в Сирия промени в нейна полза политическия ландшафт в региона. Независимо че благодарение на това не бе допуснато влошаване на ситуацията, на пътя на нейната нормализация остават още много препятствия.
Източник: paparak.bg/

Ние от Blife.eu ще добавим, че Канвал Сибал е опитен геополитически анализатор и не случайно е цитиран Daily Mail !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.