ГЪРЦИЯ РАЗРЕШИ ГЕЙ БРАКОВЕТЕ

ГЪРЦИЯ РАЗРЕШИ ГЕЙ БРАКОВЕТЕ

Късно вечерта във вторник гръцкият парламент одобри гей браковете, 2 години след като страната бе осъдена за дискриминация от Европейския съд за правата на човека, предаде АП

Самият гръцки премиер припомни мерките срещу страната, наложени заради липсата на тези права по закон и заяви, че е дошъл краят им. Въпреки повода за празнуване обаче трябва да поднесем извинение на хилядите си сънародници, които са били дикриминирани досега, заяви още Алексис Ципрас.

Гласуването е завършило със 195 гласа “за” срещу 56 “против”, стана ясно рано тази сутрин.

Efekt 2

Парламентът одобри еднополовите съюзи, въпреки съпротивата на някои партии и Църквата, която е влиятелна в Гърция.

Управляващите от СИРИЗА са подкрепили закона, докато консерваторите са казали “не” на промените.

Докато се е провеждало гласуването, пред сградата резултата са очаквали стотици демонстранти в подкрепа на гейовете. Те са носели плакати с надписи: “Любовта е законът”.
Източник: www.news-bulgaria.info/

Ние от Blife.eu не можем да коментираме тази новина само ще добавим, че там където липсва здрав морал, липсва и здрав разум !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.