Днес се навършват 21 години от Сребреница

Днес се навършват 21 години от Сребреница
Днес се навършват 21 години от Сребреница

21 години от Сребреница, още 127 жертви
Над 8 хиляди мъже и момчета бяха избити през 1995 година
Хиляди се събраха днес в Сребреница за 21-ата годишнина от най-масовото и жестоко убийство в Европа след Втората световна война. Те присъстваха и на погребението на 127 новооткрити жертви.

Най-младият от тях е на 14 години, а най-възрастният – на 77 години.

Предполага се, че над 8000 босненци губят живота си по време на геноцида в Сребреница. Всяка година експерти по съдебна медицина откриват нови тела в масовите гробове като останките се идентифицират чрез ДНК анализ преди да бъдат погребани отново в мемориалния център Поточари, близо до Сребреница, където жертвите за последно са били видени живи.

Efekt 2

На церемонията в Сребреница от Сърбия присъства само лидерът на Либерално-демократическата партия Чедомир Йованович, предаде ТАНЮГ.

Йованович заяви, че е дошъл, защото смята това за свое човешко и политическо задължение и всичко друго е ситуация, в която политиката е безотговорна не само към жертвите в Сребреница, но и към босненците и всички други.

Сребърница
Сребърница

На церемонията в Поточари присъстваха представители на международната общност, на властите в Босна и Херцеговина и семейства на жертвите. Министърът на външните работи на Турция Мевлют Чавушоглу в своята реч предаде на присъстващите поздрави от турското държавно ръководство и турския народ.

Миналата година сръбският премиер Александър Вучич беше бе замерван с камъни и освиркан в края на възпоменателната церемония в Сребреница на 20-годишнината от клането под ръководството на ген. Ратко Младич.

Източник: clubz.bg

Ние Blife.eu от питаме :
Ще позволим ли това да се случи и в България ?
Радикално настроени етнически партии си проправят път и по всичко личи, че ще бъдат регистрирани !

Сребърница
Сребърница

Ще позволим ли да ни настроят един срещу друг и да направят това, което се случи там?

Направиха го насред Европа и по-лесно ще бъде да стане тук и така да направят автономия и сливане на част от България с Турция, а в Родопите в кърджалийско отдавна се подготвят за това !
Сребърница днес трябва да ни напомни, че войната е зло и в нея умират хора без значение от кое вероизповедание са те !
Става дума за човешки съдби и трагедии, а протурското ни правителство ни тласка неусетно, но бавно и постъпателно в тази посока !
СЪБУДЕТЕ СЕ !

Българи, Турци, Цигани, Арменци и всички ние имаме едно общо и то се нарича Родина !
Всички ние имаме едни и същи потребности и еднакво обичаме, но и еднакво мразим, еднакво ни боли и еднакво скърбим !

Сребърница
Сребърница

Време да кажем „България над всичко” и да не позволим да ни разделят и настройват един срещу друг, защото кръвта не се измива с кръв !
Ще позволим ли земята Българска да се напои отново с кръв, нашата кръв !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.