„Дойче Веле” Кремъл за Македония

„Дойче Веле” Кремъл за Македония
„Дойче Веле” Кремъл за Македония

Москва срещу Запада в нов боксов клинч заради македонската криза

Кремъл говори за украински сценарий и обвинява опозицията, предава радио Дойче Веле
Русия и страните от Запада влязоха в нов боксов клинч по повод кризата в Македония, като Москва вече обвини опозицията, а ЕС отива към санкции срещу Никола Груевски и други висши функционери във властта, предава радио „Дойче Веле”. Според радиото Русия се стреми да извлече политически дивиденти от нововъзникналата ситуация, като Москва говори за „украински сценарий” и обвинява опозицията.

ЕС, САЩ и отделни страни от съюза открито посочиха като виновник за протестите в Скопие доскорошния премиер Никола Груевски и президента Георги Иванов. „Дойче Веле” твърди, че според руското външно министерство опозицията се е превърнала в „инструмент за разпалване на вътрешно политически конфликт с външна подкрепа”.

Efekt 2

Въпреки че Москва не обяснява кои са външните сили, в съобщението индиректно се казва, че се подозират САЩ и ЕС. Според САЩ провеждането на предсрочните парламентарни избори е поставено под въпрос.

„Дойче Веле” коментира и публикациите в западната преса, според които се очаква редица европейски страни да се отнасят неотстъпчиво спрямо лидерите на ВМРО-ДПМНЕ. Констатира се, че когато става въпрос за Македония, „Западът ги отписа, а Изтокът не ги записа”.
Източник:faktor.bg

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.