Ексклузивно за войната: Сирийската армия продължава с ликвидирането на ДАЕШ и „ан Нусра”

Ексклузивно за войната: Сирийската армия продължава с ликвидирането на ДАЕШ и „ан Нусра”

Последната информация за ситуацията в Сирия за „Руская весна” съобщава жителят на Донбас с позивна „Тимур”, намиращ се в момента сред редиците на кюрдската съпротива и отговаря за координацията със сирийската армия

Обстановката в Сирия (10 март).В провинцията Алепо терористите, продължавайки да нарушават режима на прекратяване на огъня, нанасят удари по жилищния квартал Шейх Максуд на административния център на провинцията.

В провинция Хомс в резултат на удари на ВВС на Сирия, огъня на артилерията и действията на правителствените войски бандитите от ДАЕШ са понесли загуби в жива сила и техника, отстъпили са с няколко километра назад. Изоставили са позициите си в района на хълмовете Тулул ес Суд и Тулул ел Макта.

Efekt 2

Сред бандитите в планините Джебел Рмили има много жители на Северен Кавказ и Саудитска Арабия

Сирийската авиация продължава да нанася удари по военната техника и струпванията на ислямистите в планините Джебел Рмили. По данни на достоверни източници е известно, че сред бандитите има много жители на Северен Кавказ и Саудитска Арабия. Говори се, че с представителите на незаконните военни формирования, действащи в района Тел Биса, се е състояла среща по въпросите на националното примирие.

В провинция Хама сирийските военни с ответен огън на артилерията е нанесено поражение на бандитите от „Джабхат ан Нусра”, действащи в района Кафер Нбуда, подложили на минометен обстрел позициите на подразделенията на правителствената армия в района Мгайр.

В резултат на сражения между подразделенията на правителствените сили и бандитите от „Джабхат ан Нусра” в районите на селищата Аш Шаата, Каррах, Маан и Тибат Ал Есм в северната част на провинцията са ликвидирани над 70 терористи, както и тяхна техника.

По данни на местните сили за сигурност, в района Раса ел Айн в провинция Хасака въоръжените сили на Турция са демонтирали загражденията от бодлива тел в няколко участъци по сирийско-турската граница. Вероятно, за да се пропуснат по-големи сили на бандитите на територията на Сирия.

Не подкрепящите режима на прекратяване на огъня бандитски групи, действащи в районите Джаубар, Джисерин, Дума и Хараста на Източна Гута в провинция Дамаск, през изминалата нощ са подложили на минометен обстрел окръжаващите ги подразделения на правителствените войски.
Източник: blitz.bg/

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.