Законът на Путин

Законът на Путин

Путин подписа законът за непризнаване решенията на евросъда по правата на човека

Президентът на Русия Владимир Путин подписа закон, който позволява на Конституционния съд на Русия да решава дали да изпълни или да не изпълни решения на международни съдилища за правата на човека, съобщава Ройтерс.

Законът, публикуван днес на официалния правителствен портал за информация за законодателната дейност, позволява на руския върховен съд да отхвърля решения на базирания в Страсбург Европейски съд по правата на човека.

Конституционният съд ще решава предимно на базата дали съдебното решение на международно ниво нарушава конституцията на Русия.

Efekt 2

Законът беше приет от двете камари на руския парламент ( Държавната дума и Съветът на федерацията) съответно на 4 и 9 декември.

Законодателният акт например може да бъде използван при казус, който е свързан с иск на украински граждани срещу Русия в Европейския съд по правата на човека заради военните действия в Донбас.
Източник : bultimes.com/

Ние от Blife.eu ще добавим, че Русия много деликатно излиза от положение в което е поставена от самият съд в Стразбург, който е използван като оръжие и хиляди дела ще завършват срещу Русия и тя ще трябва да изплаща стотици милиони на добре скалъпени сценарии ! Русия си запазва правото на вето да не уважи решения на съдът по правата на човека за който тя смята, че са такива !

Това е законът на Путин – правото да не се съобразява ! Всички знаем, че самият съд е контролиран също например десетки хиляди жалби се отхвърлят, а в същото време дела където става дума за пари дадени под масата се гледат с приоритет! Публична тайна е, че правителството ни има шушу мушу с този съд и много жалби от България се връщат заради огромният им брой нали трябва правителството на ГЕРБ да покаже, че е начело на правова държава и тук се прилагат законите пред Европейските си наблюдатели ! Защото един от критериите дали в дадена държава Темида си върши работата и броят на жалбите именно в този съд, а България е първенец ! Такива фондации и НПО-та като Българската БХК има и в Украйна и те са завели десетки хиляди дела срещу Русия заради кризата в Домбас, която пак те сътвориха ! Нормално е Владимир Путин да вземе контра мерки срещу това, което неофициално му е сътворено от САЩ и техните сателити !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.