Засилва се охраната на руските съдове по вода

Засилва се охраната на руските съдове по вода

Путин засилва борбата срещу тероризма в морските райони на Русия

Президентът Владимир Путин издаде указ, с който се постановява в град Каспийск (в република Дагестан), в Мурманск, Петропавловск Камчатски, Симферопол и в Южно Сахалинск да бъдат създадени оперативни щабове за борба с тероризма. Това се посочва в документ, публикуван на официалния портал за правна информация, съобщава БТА, позовавайки се на руската агенция ТАСС.

В указа се посочва, че в по-горе изброените градове трябва “да се изградят оперативни щабове за организацията на планирането на прилагането на сили и средства от федералните органи на изпълнителната власт и техните териториални органи за борба с тероризма, управление на контратерористични операции в териториално море, изключителната икономическа зона, на континенталния шелф на Руската федерация, в други морски пространства, в чиито предели Руската федерация осъществява суверенитет, суверенни права и юрисдикция, а също и на морските съдове, права и юрисдикцияпод държавни флаг на Руската федерация”.

Efekt 2

Указът е влязъл в сила от деня на подписването му.
Източник: www.blitz.bg/

Ние от Blife.eu ще добавим, че след няколко провокации на Турция по вода, Владимир Путин изпреварва мераците на терористите за атакуване на техни транспортни или пътнически кораби ! Руското разузнаване за сега върви една крачка напред пред мераците на терористите да взривяват руски цивилни кораби ! Такава информация не е публикувана официално до сега, но факта, че се вдига целият боен руски флот и се вземат такива превантивни мерки означава че те имат такава информация! Русия проявява мнителност, но и заявява че ще брани суверенитетът на своите съюзници ! И ако Турция свалиха Руски самолет дали не е на ред някой турски кораб да потъне в отговор на това !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.