„Искаме независима България, а не вашингтонско-брюкселска колония“ 

„Искаме независима България, а не вашингтонско-брюкселска колония“ 

Плакат с надпис „Искаме независима България, а не вашингтонско-брюкселска колония“ вдигна на ръце казанлъшкия физик Георги Бяндов на градското тържество в Деня на независимостта

Този контрапункт на казионното честване, събрало местна администрация и политици около Царската чешма вчера, дългогодишният преподавател обясни така: „Това е акция на лудия Мунчо от „Под игото“ на Вазов.  Рано или късно точно мунчовците се явяват пророци. Надявам се да не съм лош пророк. България тотално е изгубила независимостта си-каквото ни пожелаят отвън, ние козируваме и изпълняваме. Смятам, че в Казанлък имам някакъв авторитет, извоюван с труда и акъла ми, разчитам тази моя акция да предизвика реакция у младите хора, защото ако продължава така, те след време ще трябва да хванат оръжията и да погинат“.

49-годишният учител Бяндов е убеден, че нямаме държавници, а само „местна колониална администрация“, затова и на националния празник и над събралото се множество издигна тихо протестния надпис, показвайки също като Вазовия персонаж, че „…тоя луд беше единственият човек, който се осмели да протестира“.

Efekt 2

„Искаме независима България, а не вашингтонско-брюкселска колония“ 

Вчера безшумно се навършиха и 94 години от смъртта на Патриарха на българската литература.
Източник : presstv.bg от Медийна група Вис Виталис

Ние от екипът на Blife.eu искаме да обърнете внимание  на последното изречение споделено от presstv.bg :
„Вчера безшумно се навършиха и 94 години от смъртта на Патриарха на българската литература.”
Ние от Blife.eu питаме нима ние се отрекохме от Иван Вазов?Нима се отрекохме от Историята си?
След като се отречем  от миналото си какво ще да е Бъдещето ни ?
Как нито една медия не отрази патриархът на Българската литература или по точно защо е въпросът ?
Нима това не е последната крачка на Българският Народ преди да падне в пропастта на забвението и забравата ?
Няколко страници в социалната мрежа и някой друг буден българин споделиха за Иван Вазов  а всички други мълчаха послушно .

Браво Българският Народ се отрече от най Българското си е вече сме готови за дръвника !
Прави чест на presstv.bg че дават форум на такива прояви видно е че при другите медии е забранено !
Браво на българските медии Априлското въстание един ред за Иван Вазов нито ред !

Ние от Blife.eu няма да се уморим да задаваме въпроси!Няма да се уморим и да критикуваме всяка анти-българска проява или политика в България.Скъпи читатели молим Ви да споделяте нашите публикации, истината има право да бъде чута!

За финал ще добавим – че е вярно, че една птичка пролет не прави, но един петел цяло село буди!Благодарим Ви че сте наши читатели!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.