Сексуално насилие на деца как светът си затваря очите за това!

Сексуално насилие на деца как светът си затваря очите за това!

САЩ игнорират сексуалното насилие срещу афганистански деца

Въоръжените командири се обграждали с подрастващи момчета като белег на социален статус

Съединените американски щати пренебрегват сексуалното насилие срещу деца в Афганистан, за да поддържат добри отношения с полицията и милицията, необходими за успешна борба срещу талибаните, пише The New York Times.
Сексуалната злоупотреба с деца отдавна е проблем в Афганистан и е особено изразен сред въоръжените командири, които контролират селските райони и населението в тях. Практиката е известна като “бача бази” – обграждането на мъжете с подрастващи момчета се възприема като белег на социален статус.
Американските войници и морски пехотинци са получили нареждания да не се намесват, дори и престъпленията да се извършват на територията на тяхна база. Те са инструктирани от началниците си да игнорират неправомерното поведение на съюзниците си и “да го погледнат по друг начин, тъй като то е част от тяхната култура”. Чрез снизходителността си Пентагонът, който финансира обучението на афганистанските милиции, нарушава американските ценности и международните закони, превръщайки се по този начин в съучастник на насилниците.
Военнослужещите на САЩ, които дръзнат да се противопоставят на тази отвратителна практика, се сбогуват с кариерата си в армията. Такъв е случаят на Дан Куин – капитан на специалните сили, който през 2011 г. пребил афганистански командир на милицията, след като открил завързано момче в леглото му. Впоследствие американското командване освобождава Куин от длъжност, а той самият е бил принуден да напусне армията.
Защитата на политиката на американските военни е смешна. В имейл говорител на силите на САЩ в Афганистан твърди, че обвиненията за малтретиране на деца “са въпрос на вътрешното афганистанско наказателно право”. Досегашните резултати от опитите виновниците да бъдат предадени на правосъдието обаче не са никак окуражаващи.
Източник: BIG5.BG

Efekt 2

Екипът на Blife.eu зададем няколко въпроса?Прилага ли се Конвенция на ООН за правата на детето?
Член 19
1.Държавите – страни по Конвенцията, предприемат всички необходими законодателни, административни, социални и образователни мерки за закрила на детето от всички форми на физическо или умствено насилие, посегателство или злоупотреба, липса на грижи или небрежно отношение, малтретиране или експлоатация, включително сексуални престъпления, докато то е под грижите на родителите си или на единия от тях, на законния си настойник или на всяко друго лице, на което то е поверено.
Член 34
Държавите – страни по Конвенцията, се задължават да защитават детето от всички форми на сексуална експлоатация и от сексуално насилие. За тези цели държавите – страни по Конвенцията, вземат всички подходящи мерки на национално, двустранно и многостранно равнище за предотвратяване на:
а) подбуждане или принуждаване на дете да се занимава с каквато и да е незаконна сексуална дейност;
б) експлоатация на деца с цел проституция или друга незаконна сексуална практика;
Истината е че в повечетo държави има текстове в Наказателният кодекс който престъплението квалифицирано и деянието и извършителят може да получи лишаване от свобода от 5 до 10 години !
Но любопитното е, че ООН в такива случай може да се погрижи за нашите деца само на думи като провери изготви доклад и даде препоръка !
Ето как върховните институции и който гарантират закрилата на всички жители на тази планета не ни защитават а ни дават препоръки когато имаме нужда от тях !
Нима обществото трябва да мълчи към сексуалното насилие над деца, които са едни от най-уязвимите и безпомощни пострадали от престъпления? Всичко това до КОГА ?

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.