Ислямист уби полицай и съпругата му в Париж, спецчасти спасиха момченцето им

Ислямист уби полицай и съпругата му в Париж, спецчасти спасиха момченцето им

Ислямист уби полицай и съпругата му в предградие в Париж. Убиецът е ликвидиран от спецчастите, атакували къщата на семейството, в което нападателят държеше за заложник и тригодишно дете.

Убиецът е заявявал принадлежност към Ислямска държава. Полицаят, прибирал се от работа, е намушкан 9 пъти с нож на улицата в Манянвил.

Нападателят се скрил в дома на униформения служител, където задържал за заложници съпругата и детето му, съобщи АФП, цитирана от France 24.

Efekt 2

След неуспешни преговори с мъжа, спецчастите са го застреляли, като на място е открито тялото на майката. Тя също е работела за полицията, според информации във френски медии.

Тригодишното момченце е спасено невредимо, но е в шок. Убиецът е бил съсед на полицая. Според публикациите той е бивш легионер с проблемно поведение.

Свързаната с Ислямска държава Amaq News Agency съобщи, че неин борец е убил заместник-началник на полицейско управление и неговата съпруга близо до Париж.

Президентът Франсоа Оланд свиква съвещание в Елисейския дворец, за да се обсъдят всички обстоятелства около трагедията, разиграла се късно снощи в преддградието в северозападната част на Париж.
Източник: cross.bg/

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.