Ислямът превзема Европа!

Ислямът превзема Европа!

Каква е цената на селфито ?

Европа е в капан. Връщаме се във времената на Атила. Само че превземат без оръжие Европа. Това не е шега. Като имате предвид, че действително нахлуват хора от друга религия, ислямизирането на Европа е просто… неизбежно. Това е доста опасен въпрос.Това каза поетът Стефан Цанев пред bTV, коментирайки проблема с бежанците.

„Спомнете си какво беше християнството през 13-14 век в своята агресия по време на Кръстоносните походи. В момента това се повтаря с исляма“, смята Стефан Цанев.

Efekt 2

„Явлението, което ние все още не коментираме достатъчно сериозно, е великото преселение на народите, което върви в момента – тези бежанци и покрай тях и уж бежанци, а всъщност хора, които търсят друг начин на живот. Европа след 10 години няма да бъде същата. Това нахлуване в Европа е и религиозно покрай другото. И то не може да бъде спряно ни от граници, ни от полиция, ни от армии“, смята Стефан Цанев.

„Те защо не идват да се спасяват в България? А бягат към удобство, към богатия център на Европа? Те не молят за милост да бъдат нахранени, а претендират, вдигат скандали. Идват със самочувствието, че имат право да се ползват с благините на Европа, без да са ги произвеждали. Това не са гастарбайтери, които идват да работят – те претендират да им се даде това, което нямат право.“, разсъждава поетът.

„Ислямът е в силата си в своето Средновековие – продължава Стефан Цанев. – Спомнете си какво беше християнството през 13-14 век в своята агресия по време на Кръстоносните походи. В момента това се повтаря с исляма. И християнството именно сега да бъде разцепено на католици, протестанти… Не знам дали знаете, но тези 1 милиард католици за нашата църква са еретици, да не говорим за другите разклонения на християнството. В тази ситуация би трябвало християнството да се обедини, да прескочи всички тези доводи, които са чисто канонични и отдавна забравени.“, категоричен е Стефан Цанев.

Стефан Цанев коментира и обстановката в България. Нищо в гена ни не е сгрешено, сгреши се нещо в психологията на този народ – след 1923-5 година, когато започва братоубийството. Това се повтаря и през 1944-5 година, и да не забравим тези 45 години, когато хората живееха прилично, но нямаха свобода. Това примирение е ужасно, народът е смачкан и той дори не знае какво да прави, ако има 15 пъти повече пари, които получават хората в една Дания, сподели поетът.

Големият българин изрази своята голяма загриженост за това, че днес българите са напълно разочаровани, а в същото време не вижда сили, които да променят статуквото.Тази аморфност, апатия и безразличие на хората у нас са родени от отчаянието на този народ, с който може днес да правиш всичко. Власт и морал нямат съвпадение. Не може 7% да притежават толкова, колкото целия български народ. Как се случи това преразпределение на тази собственост и богатства отидоха в ръцете на 7%.? Не може един народ да вярва на държавник или архиерей, който живее различно от народа. Първо – Христос не е разпнат на златен кръст, за да се кичите със златни кръстове, казват богомилите. Не зная защо нашите архиереи се обличат като византийски деспоти. В последната пиеса, която пише – „Заговор срещу Калигула“ – пряко обвинявам народа, че той сам избира хората, които да го потискат, сам избира своите диктатори, който да го мачка и унижава. Много бих искал обаче да стане нещо в България, но не виждам сили, които да променят статуквото. Въпреки това вярвам, че хората на изкуството могат да повдигнат духа на народа, няма начин да не се роди този живец на съпротива – аз не съм овца, да кажа „не“, пък „разпънете ме утре“, споделя творецът Стефан Цанев !
Източник: businesslady,eu
Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието !

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.