И Фейсбук ще помага на джихадистите !

И Фейсбук ще помага на джихадистите !

Това е обещал Зукърбърг oснователят и изпълнителен директор на социалната мрежа “Фейсбук”

Марк Зукърбърг обеща да помогне на Върховния комисар на ООН за бежанците да осигури достъп до интернет в бежанските лагери, информира BIG5. “Комуникацията ще помогне на бежанците да получат по-голяма подкрепа и да поддържат контакт със семействата си”, каза Зукърбърг по време на форума на частния сектор в Ню Йорк, организиран в рамките на срещата на върха на ООН за устойчиво развитие. Интернет достъп трябва да бъде “в основата на глобална стратегия за развитие”, за да се определи подхода към новите предизвикателства и нужди на следващото поколение жители на планетата, каза бизнесменът. Зукърбърг припомни, че сега само половината от населението на света има достъп до интернет.

Стана ясно . че от Фейсбук планират : През 2015 г. компанията Фейсбук се надява да вдигне във въздуха огромни безпилотни самолети за осигуряване на безжичен интернет. Това заяви Яил Магуайър, директор на лаборатория към Фейсбук, на среща в Ню Йорк, предаде Ен Би Си нюз. Според думите на Магуайър машините щели да са с размерите на Боинг-747, но щели да бъдат много по-леки от въздушния пътнически гигант. Захранването на безпилотните самолети щяло да идва от слънчеви батерии. Така полетът им няма да бъде прекъсван и те ще могат да покриват 2/3 от територията на света, в която няма безжичен интернет. От Фейсбук се надяват да преодолеят бариерите, поставяни от правила и технически изисквания, така че един човек да може да контролира и управлява до 100 комуникационни дрона. По думите на магуайър компанията на Зукърбърг се надява през 2015 г. да извърши изпитателен полет на един от самолетите си в Щатите. В действие машините щели да влязат в следващите 3 до 5 години.

Efekt 2

Ние от Blife. еu питаме: Нима по-добрата логистика на терористите в Европейският съюз е акт на милосърдие ? Или тези самолети са за благото на хората или за по-добрият контрол и наблюдение на ЦРУ преценете сами ? Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

от administrator