Фидел Кастро в Гинес!Вижте защо!

Фидел Кастро в Гинес!Вижте защо!

Фидел Кастро влезе и в книгата за рекордите на Гинес като “личността, срещу която най-често са били правени опити за убийство” – 638 пъти

Това бе съобщено преди време в АФП, като се позова на официалния кубински сайт Кубадебате (CubaDebate.cu). Кубадебате твърди, че когато през 2006 г. Фидел Кастро предаде властта на брат си Раул по здравословни причини, “дотогава се наброяваха 638 опити за убийство срещу него, почти всички ръководени от ЦРУ”. “За убийството му бяха използвани многобройни методи: снайперисти, експлозиви в обувките, отрова инжектирана в пура, малко взривно устройство в бейзболна топка и много други, но всички опити се провалиха”, посочва кубинският сайт. Според Кубадебате “откакто Фидел Кастро оглави кубинската революция, започна планирането на физическото му елиминиране” и “сред най-заинтересуваните” от смъртта му са “северноамериканските служби за разузнавателна и подривна дейност”. Преди месец Фидел Кастро отпразнува своят 89-ия си рожден. Историческият лидер на кубинската революция Фидел Кастро отпразнува 89-ия си рожден ден с двама от най-близките си леви съюзници от Латинска Америка – президентите на Венецуела Николас Мадуро и на Боливия Ево Моралес Навръх рождения си ден Фидел Кастро публикува в местните медии материал, в който още веднъж поиска от САЩ да възмездят многомилионните загуби, свързани с търговската блокада на Куба. Преди седмица РИА Новости. Съобщиха за срещата на папа Франциск с Фидел Кастро в неформална обстановка ! „Срещата между понтифика и лидера на кубинската революция се е състояла след утринната служба, който папата проведе пред народа на Куба“, съобщи представителя на Ватикана Федерико Ломбарди. Срещата се е провела в неформална обстановка и е продължила около 40 минути ! Ето какво предаде ИТАР-ТАСС. Основната грешка на Съединените Щати и Европа се състои в това, че подценяват руския народ. Това заяви историческият лидер на кубинската революция Фидел Кастро в статията си, публикувана във в. „Гранма“, „Основната грешка на Съединените Щати и Европа е в това, че те подценяват руските граждани, които по време на Втората световна война защитаваха родината си като спартанци“, подчертава бившият кубински държавен глава. На политичeската карта на света „се появиха нови и неизбежни сили“, пише Кастро. Според него, Бразилия, Русия, Индия, Китай и ЮАР с техните връзки с Латинска Америка, голяма част от страните от Карибския басейн и Африка, представляват „сила, способна да сътрудничи днес с останалите държави“, включително и със САЩ, европейските страни и Япония.

Ние от Blife.eu напомняме, че в Куба образованието и здравеопазването са безплатни а здравеопазването е едно от най-добрите в целият свят ! Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Efekt 2
Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

от administrator