Китай се подготвят за Война със САЩ

Китай се подготвят за Война със САЩ

След седмици САЩ могат да започнат война с Китай

Водещото американска издание в Тихоокеанския регион, списанието The Diplomat, съобщава за намерението на Пентагона в следващите две седмици да изпрати военни кораби в спорния район на Южнокитайско море, където Китай насипва изкуствени острови. Операцията е обусловена от изискванията на САЩ за свободна навигация в региона. В този региона вече са насипани 12 острова, на които спешно са построени от китайските строители военни бази. По този начин Китай иска да се укрепи на огромна площ в морето, за която претендират още няколко съседни страни, от Виетнам и Филипините до Япония и Южна Корея.

Тази информация, с позоваване на анонимми военни, също потвърдиха и Таймс и Файненшъл Таймс. Изданията съобщават, че операцията е неизбежна и лично е одобрена от Барак Обама. При това преминаването на военните кораби на САЩ в 12-милната териториална зона на Китай, която САЩ не признават, с висока степен на вероятност може да предизвика конфликт, дори и военен сблъсък. Също така се съобщава, че на четири от 12-те нови изкуствени острови вече има китайски военни бази с различна степен на готовност, така че Китай не може да позволи на никой от потенциалните си врагове да реализира маршрути на военни кораби в близост до тези бази от съображения за сигурност.

Efekt 2

Китай се подготвят за Война със САЩ

По този начин САЩ провокират Китай към пряк военен сблъсък в Южнокитайско море. Някои наблюдатели предполагат, че Съединените щати провокират конфликта за да предотвратят участието на Китай в решаването на сирийския конфликт. Медиите вече съобщиха, че единственият китайски самолетоносач “Ляонин трябва да пристигне в сирийското пристанище Тартус в подкрепа на правителствените войски. Предвид възможния конфликт в Южнокитайско море такава визита ще бъде призната за непрактична и ще трябва да бъде отложена.
Източник: bg.checkonline4you.com

Ние от Blife.eu питаме целият свят се приготвя за Война само в България говорят за гореща точка ? Пак сме на погрешната страна качили сме се на потъващ кораб !
Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

от administrator