Когато Путин и Обама мълчат, малките какво ли ще търпят?

Когато големите мълчат малките какво ли ще търпят?

Путин и Обама разговаряха час и половина и си тръгнаха без изявления

В Ню Йорк приключи първата за последните две години двустранна среща между американския президент Барак Обама и руския държавен глава Владимир Путин.Двамата се срещнаха в централата на ООН, където протича 70-ата сесия на Генералната асамблея на световната организация.Разговорите продължиха около час и половина, при закрити врати и приключиха без изявления от страна на двамата държавни лидери.Путин определи пред руските медии срещата като „полезна и откровена”. Той уточни, че смята за незаконни въздушните удари на Франция, Австралия и САЩ в Сирия. Русия разглежда свое възможно участие в уреждане на конфликта само в съответствие с международното право, заяви пред журналисти той.По думите на Путин, Русия обмисля какво повече може да направи, за да помогне на сирийското правителство и на кюрдските сили срещу бойците от “Ислямска държава”. Същевременно той изключи възможността да изпрати на терен руски войници.

Впоследствие представител на американската администрация заяви, че половината от времето на срещата е било посветено на ситуацията в Украйна, а другата половина – на сирийския конфликт.Обама е изразил безпокойството на Белия дом за изпълнението на договореностите от Минск и конкретно от намерението на самопровъзгласилите се „Донецка народна република” е „Луганска народна република” да проведат нелегитимни местни избори.Атмосферата беше хладна още преди започването на срещата, на която Обама и Путин дойдоха с коренно различни позиции по сирийската криза и по редица други въпроси от международната политика.

Efekt 2

В речта си пред ООН Путин определи като огромна грешка отказа на САЩ да си сътрудничат с правителството на Башар Асад, което според него реално се борело с тероризма, и призова Запада да не „изнася демократични революции”.От своя страна Обама нарече Асад диктатор, който е употребявал срещу собствения си народ химическо оръжие. Той разкритикува страните, подкрепящи режима на Асад. Американският президент подчерта, че за сирийския президент няма път назад и че изходът е в организирано предаване на властта на друг политик.
Източник: news.ibox.bg

Ние от blife.eu питаме дали действията на Путин в Сирия и изоставената и ограбена Украйна със сигурност са били две от темите за който са си говорили двамата !Ще следим пресата за вас дали няма да има допълнителна информация в медиите!Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

от administrator