Лавров за „Южен поток”

Лавров за „Южен поток”

Лавров обвини наши политици за “Южен поток”

Министърът на външните работи потвърди, че Русия не е инициирала закриването на проекта

Efekt 2

2/ По време на пресконференцията си в Москва, руският министър на външните работи Сергей Лавров отново коментира въпроса със спрения проект за газопровод „Южен поток”, съобщи tvzvezda.ru.

Той бе категоричен, че Москва не е била инициатор на закриването на проекта, въпреки че това бе обявено официално от Владимир Путин по време на посещението му в Турция.

„Русия и България са взаимно свързани. Обидно е, когато някои български политици в угода на свои краткосрочни цели в рамките на електоралната си политика са готови да разрушат всичко”, каза Лавров.

Руският министър подчерта още, че неговата страна никога не е пристъпвала към ограничаване или намаляване на търговските връзки, икономическите контакти, както и каквото и да е сътрудничество между Русия и България.

По темата за другия актуален проект за газопровод- „Северен поток-2”, Лавров каза, че той е изгоден не само за Германия, но и за цяла Европа.

Източник:no-comment.bg

 

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

 

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.