Мария Захарова към САЩ

Мария Захарова към САЩ

РФ очаква разяснения от посолството на САЩ по повод разпространяването на информация за жертви в Сирия

Русия иска да получи разяснения от американското посолство във връзка с разпространяваните от дипломатическата мисия съобщения за жертви сред мирните жители при ударите на ВКС на РФ в Сирия, заяви официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова.

„Ще припомня, че не толкова отдавна министерството на отбраната покани представителите на военните аташета, на които бяха зададени въпросите: от къде, от какви източници черпят информация за това, че Русия работи не по тези цели, в резултат на което загиват мирни жители. Никаква информация не ни бе предадена официално“, подчерта Захарова по време на брифинг. „В същото време в навечерието на важни събития тайно се разпространяват такива агитации.Не мога да ги нарека по друг начин“, отбеляза представителят на МВнР на РФ, коментирайки съобщението на американското посолство за това, че в резултат на въздушните удари на ВКС на Русия в Сирия е имало цивилни жертви.

Efekt 2

По-рано сътрудници на Международния Комитет на Червения Кръст (МКЧК) в Сирия съобщиха, че не потвърждават твърденията на редица западни медии за това, че ВКС на РФ са нанасяли въздушни удари по болници в Сирия.
Източник: www.cross.bg/

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.