Мария Захарова разнищи как САЩ умишлено стовариха бежанска криза в Европа (ВИДЕО)

Мария Захарова разнищи как САЩ умишлено стовариха бежанска криза в Европа (ВИДЕО)

Говорителката на руското МВнР обясни още защо кюрдският лидер от Турция бе в Москва

Русия дава пълна и изчерпателна информация за целите, по които руската авиация нанася удари в Сирия. Това заяви днес на брифинг за журналисти в Москва говорителката на руското външно министерство Мария Захарова. “Министерството на отбраната моли чуждестранните колеги да дават оценка на една или друга информация, предоставяна от руската страна”, добави тя. “Ако смятате, че тази информация е невярна, предайте ни тези данни – по военни канали, по линия на спецслужбите. Ако не искате по този начин, направете това публично. Досега не ни е предоставяна информация, която да опровергава сводките на военното ни министерство”, поясни още Захарова, цитирана от ТАСС и БТА.

“Русия поддържа инициативата да бъдат канени в Пекин за преговори сирийски делегации. Нашата позиция е максимално широк кръг сирийски опозиционни сили да определят своите представители и да формулират общи позиции, някаква платформа за преговорите със сирийското правителство”, отбеляза Захарова.

Efekt 2

“Смятаме, че трябва да се отчитат резултатите от многобройните срещи на сирийската опозиция, състояли се в Москва, Рияд, Кайро, Астана, Дамаск”, защото всяка от тези срещи даде принос за подготовката на предстоящите преговори под егидата на ООН с цел уреждане на кризата в Сирия, посочи тя.

По думите й “китайската инициатива съответства на тази задача и би могла да стане съществен елемент в нейното комплексно решаване”.

Говорителят на външното министерство на Русия Мария Захарова коментира и сваленият от Турция руски самолет Су-24. “Русия силно се съмнява, че Турция разбира това, което направи с руския самолет Су-24”, каза тя, цитирана от ТАСС.

Тя коментира информациите, че една от целите на посещението в Москва на съпредседателя на турската прокюрдска Демократична партия на народите (ДПН) Селяхаттин Демирташ е била да посредничи за подобряването на отношенията между Русия и Турция след инцидента със сваления от Турция руски бомбардировач Су-24.

Въпросът се състои не в това да има посредници и посреднически усилия, а в осъзнаването от страна на Турция на това, което тя направи. Засега виждаме, че турското ръководство само усложнява ситуацията, каза Захарова.

Казахме каква е нашата позиция, нашите оценки не са свързани с турския народ. Няколко пъти сме подчертавали на високо равнище, че макар влошаването на двустранните отношения безусловно да оказва влияние върху хората, които живеят в нашите страни, руските мерки са насочени към ръководството на Турция, каза Захарова.

Кризата с масовата миграция от Близкия Изток и Северна Африка към Европа може да е била планирана, заяви още брифинг за журналисти в Москва говорителката на руското външно министерство Мария Захарова, цитирана от ТАСС.

Наблюдаваме масовия наплив на бежанци към Европа с дълбока загриженост, каза тя, като нарече създалата се ситуация хуманитарна катастрофа. Тя “стана следствие от безотговорната и недалновидна намеса във вътрешните работи на суверенни държави с цел тяхната дестабилизация и насилствена смяна на неугодни правителства в региона”, подчерта Захарова.

Говорителката обърна внимание, на появила се в западната преса статия, в която се твърди, че действията на американската администрация са били добре планирани и насочени към планомерна смяна на властта в Сирия. “С това, че всичко е било извършено спонтанно и че кризата с масовата напускане на хора от Близкия изток е резултат от необмислена политика, може да се поспори. Но ми се струва, че това е резултат от обмислена политика”, подчерта Захарова.
Източник: www.blitz.bg/

Ето и ВИДЕОТО:

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.