Наполеон е казал: Който не храни своя армия, скоро ще храни чужда!

Наполеон е казал : Който не храни своя армия, скоро ще храни чужда!

И в този ред на мисли скоро и Българският данъкоплатец ще се наложи да изхранва чужди военни, които да охраняват границата ни с Турция и тази по вода !

Парламентът в Страсбург взе решение да създаде Агенция за охрана на външните сухопътни и морски граници на Европейския съюз ! С 483 гласа “за”, 181 “против” и 48 въздържали се депутатите решиха да могат да пращат европейски патрули по границите на отделните си страни-членки, за да ги пазят.

Те ще могат да арестуват нелегалните мигранти и да ги настаняват в т.нар. „горещи точки“ по външната граница, когато някъде има масов приток на хора.

Efekt 2

Държавите с външни граници като България задължително ще изпълняват препоръките на Агенцията за подобряване мерките за контрол. Брюксел обаче няма да може еднолично да праща граничари в дадена страна-членка, както се предлагаше първоначално.

Вместо това конкретната държава трябва да е съгласна. Ако откаже пък, останалите страни в съюза ще имат правото да въведат контрол по своите граници.

Ние от Blife.eu питаме защо правителството напълно преднамерено и поетапно унищожава Армията ни? Защо бяха спрени всички стимули за военнослужещите, орязани придобивки, унизително отношение и често поставяни в условие на труден избор между патриотизъм, родолюбие или месечната вноска за жилищният кредит !

Липсата на акуратно и методическо последователно управление в посока повишаване на боеспособността и качествата на труд и адекватно заплащане накараха по-големият брой от воинският състав да напуснат редиците на Българската армия и да се преквалифицират за да оцелеят в тежката икономическа среда в страната ни !

Хора, който са искали да служат на родината си, получават противоречиви команди и заповеди, който често са против Българските интереси и личните им принципи и морал !

Да припомним още няколко цитата на НАПОЛЕОН :

„Армия от овни, оглавявани от лъв, винаги ще удържи победа над войска от лъвове, оглавявани от овен”; „Победата се печели не с численост. Александър е победил триста хиляди перси, предвождайки двадесет хиляди македонци”; „Глава без памет е като укрепление без гарнизон”.

Дали последният цитат някак си не подхожда за Николай Ненчев ние не знаем ? За тази демотивация единствено Николай Цонев говори, но правителството някак си е сляпо и глухо за критиките и апелите на бившият министър на отбраната ! Главният проблем, който Николай Цонев изтъква е намесата на политическите фактори в управлението на армията. Според Цонев има демотивация във военнослужещите в България.

До 2009 г. те чувстваха перспектива и увереност, каза още той. Бившият военен министър призова да не забравяме националните ни интереси когато има сблъсъци в близки до нас страни. Колкото и силно да критикуват министър Николай Ненчев и лидерът на „Нова Алтернатива“  Николай Цонев от екрана на телевизиите !

Депутатът от „БСП лява България“ Атанас Зафиров от трибуната на народното събрание не веднъж съзира и ДАНС и премиера за углавни нарушения и престъпления извършени от Николай Ненчев, а Борисов мълчи вместо да поиска оставката му на мигът !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.