Още Американски танкове у нас

Още Американски танкове у нас

Американска военна техника идва у нас

Около 70 единици американска военна техника ще бъдат прехвърлени в Румъния от Германия днес, а по-късно през декември бронирана техника ще бъде разположена също и в България и Литва. Това е заявил говорителят на Пентагона Джеф Дейвис, цитиран от РИА Новости.

Доставките ще бъдат осъществени в рамките на програмата за военно партньорство “Атлантик Ризолв”. Техниката ще позволи да се увеличи скоростта на преместване на войските по време на учения, казва се в изявлението на американското военно ведомство.

Efekt 2

Общо в рамките на програмата в страните от Източна и Централна Европа ще се разместят около 12 000 единици техника, включително танкове, бронетранспортьори и артилерия, които да могат да се прехвърлят от региона по време на учения.

Още през юни министърът на отбраната Аш Картър заяви, че САЩ ще разположат танкове, артилерия и друга военна техника в Източна и Централна Европа, заради събитията в Украйна. По време на посещение в естонската столица Талин Картър заяви, че Естония, Литва, Латвия, Румъния, България и Полша са се съгласили на тяхна територия да бъде разположена тежка военна техника, както и че част от оръжието ще бъде разположено и в Германия.

Още Американски танкове у нас
Източник: budnaera.com/

Ние от Blife.eu няма да се уморим да задаваме един и същ въпрос: Тази Американска военна техника в България не превръща ли страната ни в мишена ?

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

 

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.