Последният арестуван политик

Последният арестуван политик

На днешната дата през 1990 година превратаджиите демократи арестуваха Тодор Живков

Той е обвинен за главен виновник за икономическата криза в България. На 18 януари е издадена заповед за арестуване на Тодор Живков и други дейци на комунистическата партия, обвинени в подбудителство към национална вражда. На извънреден конгрес – 30 януари – 2 февруари 1990 г., превратаджиите Демократи избират нов председател на Висшия съвет на партията – Александър Лилов, и приемат Манифест за демократичен социализъм в България, както и нов устав на партията.

През февруари 1991 г. започва процесът срещу Тодор Живков и Милко Балев. Живков е обвинен, че за периода от 1962 г. до 10 ноември 1989 г. като първи секретар и генерален секретар на ЦК на БКП, председател на Министерския съвет и председател на Държавния съвет е превишил властта и правата си с цел да набави за себе си и други лица облага за 26 516 039 лв. Обвинението срещу Милко Балев е, че за периода 1978-1986 г. чрез използване на документи с невярно съдържание от различни издателства е получил без правно основание 39 392 лв. На 9 февруари 1996 г. двамата са оправдани.

Efekt 2

Днес ние поглеждайки назад във времето установяваме, че репресивният апарат, който бе създаден по времето на тоталитаризмът е станал далеч по-лош. Днес съдебната система и прокуратурата имат норми за изпълнение като брой осъдени, а следователите получават бонуси за всеки един осъден ! Репресивният апарат се е превърнал в касов апарат, който не е вързан към НАП, а директно към мафията или някоя ПП централа, което си е същото!

Вече не арестуват за политически виц, но пък те пребиват пред вас с думите „до кога ще пишеш” или ти се завеждат абсурдни дела не от потърпевши на репресивният апарат ами именно от негови добри кадри ! Или пък безследно изчезваш и никой не пита къде си. Колко са случаите да се самоудушат по пътя към ареста или уж се самопростреляли с пистолет на някой от служителите? Колко са случаите и на арестувани да не излязат живи от арестите колко? Дълъг е списъкът с начините по който се симулират инфаркти и ред други причини за запушване на оста!

Истината е, че тогава Горбачов продаде големият брат и той ни изостави в прегръдката на Янките ! От тогава насам всички ние знаем какво ни се случи, но това което ни предстой е далеч по-страшно ! Днес всеки, който си спомня времето на Тодор Живков въздиша с носталгия, но уви връщане няма ! Днес всичко е покварено и разрушено, съсипани са милиони съдби, съсипана цялата икономика, съсипано земеделие, рудодобив, няма тежка промишленост за лека и дума да не става, няма го безплатното здравеопазване, а за Хипократовата клетва никой не си спомня !

Говориха ни за свобода и свободна воля ама май не било за нас, а за тях олигарсите, мафиотите и политиците за който не само е сляпа Темида ами и глуха ! Някога през така опасният комунизъм не се заключваха вратите на домовете и децата играеха на улицата на воля, нямаше празен хладилник и всеки от нас ходеше на почивка, стресът липсваше, а болестите бяха далеч по-малко! Храната бе БДС стандарти, а нитрати и ГМО нямаше и всяко семейство имаше собствено жилище, вила и кола и по няколко спестовни сметки за децата и по няколко от баба и дядо за внуците! Убийствата бяха изключително рядко, а думи като рекет, грабеж и финансова пирамида научихме доста след това ! Безработица нямаше, а циганите как така умееха да учат и да ходят на рабата и не крадяха така и не си спомняме ! Старите хора имаха спокойни старини и достойна старост – ходеха на санаториуми и на екскурзии, а днес нямат достойнство и хляб на трапезата си !

А каква армия имахме – втора след Руската по линия на СИВ. Днес е друго имаме свободата ама не точно –  има и много стоки ама нямаме пари да си ги купим, банките ни взеха къщите или плащаш вноска или си на пътя. Земята ни отиде в ръцете на изкуствено създадени земеделски арендатори с подкрепата на Европейският съюз ! Циганите се погрижиха за вилите ни, а колите от онова време отидоха за скрап ! Земята ни отровена с хербициди и пестициди внесени от чужбина, а небето ни опс небе нямаме вече от скоро май е Турско каква ирония нали, ще го пазят тези който на 18-януари пък през 1985г. на среща на Политбюро на ЦК на БКП с първите секретари на окръжните партийни комитети е отчетено, че до момента са сменени имената на 310 000 български турци, и за първи път са говори за „възродителен процес“. Днес техните синове и внуци ще охраняват територията ни или територията си ?

Ирония или не днес ставаме свидетели,че няма осъден нито един политик или мафиот, което си е почти същото! Просто сферите на влияние са със различни методи и похвати ! Но пък няма бизнесмен, които са отказали да напълнят касите на ГЕРБ или на ДПС, защото те са по затворите за назидание . Няма и бизнесмен, който да не си плаща днес данък спокойствие и колко си е спокоен всеки сам си знае!

Днес ако беше жив Тодор Живков какво ли щеше да ни посъветва – не можем да върнем социализма, но можем да си върнем достойнството, можем да потърсим сметка на всички народни изедници, можем да възродим празниците, фолклорът и обичаите си, можем да възродим спортът като модел на възпитание у младите, можем да запретнем ръкави и да върнем казармата и трудови войски, който за нула време ще направят така мечтаните от Бойко магистрали, можем да възстановим лозови масиви, овощни градини, консервени фабрики и горски масиви, животновъдството и други отрасли, който са нужни за изхранването на този народ и да превърнем България в аграрна с развит туризъм страна! Можем да попитаме големият брат дали пак ще ни купува консервите и дали пак ще ни оборудва армията, можем много неща, но не искаме, а искаме да сме бедни, искаме да се караме, да се делим на леви и десни сякаш има разлика между тяхната алчност !

89% от Българските граждани без значение от религия или партийно самоопределение на демократи или социалисти, патриоти или националисти искат едни и същи неща:

Искат спокоен живот, който държавата трябва да им го гарантира !

Искат справедливи доходи, с който спокойно да могат да си посрещнат всички сметки и прехранване и да има остава по някой пара да си спестят !

Искат безплатно здравеопазване, което да е в грижа за човека, а не в грижа на фармацевтичната мафия !

Искат да могат да изучат децата си и да им помогнат да се реализират тук у нас за да могат да ги наглеждат и да са до тях и те да им помагат, а от своя страна да се радват на внуци и спокойни старини !

Всички искаме едно и също, но няма да ни позволят да се обединим, защото съединението прави силата и тогава мафията е по-слабата страна!

Сега слушайте всеки час за изнасилени, убити и ограбени! Днес е съседката, утре бабата на пейката,а кога ще си ти не знаеш, но няма да си пропуснат да знаеш мафията не пропуска никой ! Някога най-лошото нещо дето можеше да ти се случи бе някой да ти открадне чистачките на колата, а днес чистачки има навсякъде, но друго няма – няма човещина, няма здраве, няма нищо човешко !

Честита Ви демокрация, но не се притеснявайте има една народна приказка „че от лошо има и по-лошо″! Да благодарим на Бойко Борисов и на Местан с тяхното кафе решиха, че след демокрацията идва ислямизацията с подкрепата на всички Евроатлантически ценности, а НАТО просто ще охранява случващият се процес ! Може би думите на Тодор Живков щяха да същите, който Стефан Иванов е пресъздал в своят колаж под псевдоним Art Deco !

Последният арестуван политик

Екипът на Blife.eu Ви благодари, че сте наши читатели! Молим Ви споделяйте нашите публикации, така ще ни помогнете да се развием!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.