ЗАБУЛЕНИ ЯЙЦА В ДОМАТЕН СОС

ЗАБУЛЕНИ ЯЙЦА В ДОМАТЕН СОС


Рецептата за тези забулени яйца научих един ден от една комшийка, когато се чудих какво да сготвя много набързо за вечеря. Нямах време да приготвям сложни вечери, а и исках нещо леко като ястие и затова реших все пак да изпробвам рецептата. А ето и какво ви е необходимо за да ги приготвите:

Необходими продукти за 1 порция:

3 яйца
2 средно големи домата ( настъргани на едро)
зехтин или олио
сол
магданоз

Efekt 2

Начин на приготвяне:

Настържете доматите на едро ( аз използвах домати от буркан и ги нарязах на ситно с нож).
Изсипете ги в дълбок тиган (уок) и прибавете 2 -3 супени лъжици олио или зехтин.

Оставете доматите да поврат 2-3 минути преди да сложите яйцата. Измийте добре яйцата, подсушете ги и внимателно ги чукнете едно след друго в тигана, върху доматите.

Пържете яйцата до готовност. По време на пърженето, с помощта на лъжица, ги обливайте с част от соса, за да може по-лесно да се забулят. Извадете ги в подходяща чиния, с помощта на решетъчна лъжица. Посолете на вкус. Сервирайте още докато са топли, поръсени с пресен магданоз.

Екипът на Blife.eu Ви пожелава приятен апетит !

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.