Бананови палачинки с овесени ядки – здравословно

Бананови палачинки с овесени ядки – здравословно

Лека и супер лесна за приготвяне рецепта за палачинки. Просто сложете всичко в блендер и направете тестото. Ако търсите безглутенов вариант, можете да заложите на оризово брашно. Тази рецепта дава една доза за около 5 средни палачинки.

Съставки:
2 зрели банана, на парчета
3 супени лъжици овесени ядки
½ чаена лъжичка бакпулвер
½ ч.л. екстракт от ванилия
1 с.л. брашно
1 яйце
Растително или кокосово масло за намазняване на тигана
Плодове за украса

Efekt 2

Сложете в блендера бананите, овесените ядки, бакпулвера, екстракта от ванилия, брашното и яйцето. Пасирайте до получаване на гладка смес.

Загрейте леко намазнения тиган над средно-висока температура. След това намалете огъня до средна температура и излейте от тестото в тавата. По-добре е да се направят по-малки палачинки, защото тестото е с по-мека консистенция, отколкото нормалните палачинки. Така по-лесно ще ги обърнете. След като покафенеят от едната страна, оставете настрани и внимателно обърнете и от другата страна.

Сервирайте ги топли и гарнирайте с плодове по избор.
Източник: zdravosloven.com/

Ние от Blife.eu пожелаваме да Ви е сладко! Сподели на стената си и помогнете ни да се развием!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.