Кой са десетте храни за хората над четиридесет

Кой са десетте храни за хората над четиридесет


Кой са десетте храни за хората над четиридесет ?
Как да поддържаме добра фигура в зряла възраст без глад и излишни лишения? Ето кои трябва да бъдат основните десет храни!

ядки1. Зелен фасул (едамаме) – този вид бобено растение се отглежда единствено и само заради зърната му, както граха. Т.е. шушулките му се изхвърлят, защото не стават за ядене. Едамаме е подходящ, ако искате дълготрайна ситост. Богат е на фибри, протеини и растителни мазнини.

2. Грейпфрут – лекарите обясняват удивителния ефект на този цитурусов плод с наличието на съставка, която топи мазнините – нарингенин. В проведен с доста доброволци експеримент преди всяко ядене те изяждали половин грейпфрут и редуцирали обиколката на своята талия с 2,5 см.

Efekt 2

3. Сьомга – протеините на сьомгата гарантира дълготрайна ситост и изискват доста повече време за храносмилането. Това означава и повече изгорени калории. В 90 грама сьомга има средно около 17 грама протеини. Ето защо неусетно и лесно ще отложите следващото хапване за деня.

4. Ядки – засищащият им ефект се дължи на очарователното трио витамини, които съдържат – протеини, фибри и здравословни растителни мазнини. Ще предпазите своята фигура от наддаване на излишни килограми, ако спазвате следния трик всекидневно: вземете необелени ядки – орехи, лешници или бадеми. Със сигурност ще ядете по-малко, тъй като ще трябва да ги чистите от черупките им.

5. Чушки камби – доказано е, че основният борец с килограмите е Витамин C. Ето защо приемайте поне по една чушка от този вид дневно – така ще си осигурите двойна доза от количеството за деня.

6. Пъпеш – задоволете своя неистов глад за нещо сладичко като изядете голямо парче пъпеш и то без каквото и да е угризение – съдържа едва 45 калории.

7. Маруля – свежият зелен зеленчук ще Ви даде усещането за ситост и по този начин ще може да намалите калорийния прием с 19 на сто. Знаете ли, че чиния зелена салата дневно Ви дава 50% от дневната доза витамин А, както и 113% от така важния за костната система витамин К?

8. Обезмаслена рикота – с преминаването на 40-те и напредването на възрастта губите мускулни влакна, което нарушава метаболизма Ви. Рикотата, която представлява вид италианска извара, подсилва Вашите мускули и подобрява метаболизма Ви благодарение на съдържащите се в нея протеини.

9. Чили на прах – пикантната подправката съдържа в себе си капсиноиди, които изгарят мазнините. Изследване е показало, че доброволците, които приемали по 6 грама капсиноидово масло дневно, се лишили от пет пъти повече мазнини в коремната област от хората, които не употребявали.

10. Чипс от черен шоколад – идеалната опция, с която ще заситите глада за сладко. Установено е, че дребните шоколадови парченца Ви дават усещане, че хапвате много, а всъщност поглъщате доста по-малко!

За Вас от : Костадин Филипов

Източник: delo.bg

Ние от Blife.eu ще ви кажем така както ми казваше баба ми !
Всеки да е доктор сам на себе си !

Екипът на Blife.eu Ви пожелава много здраве дано сме Ви били полезни !

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.