Путин забрани долара с закон

Путин забрани долара с закон

Путин разпореди да продават нефта за рубли

Президентът на Русия Владимир Путин нареди да се прекрати използването на чуждестранна валута във вътрешните разплащания на страната при търговските операции с нефт.

За това държавният глава съобщи на заседанието на комисията по развитието на енергийните дейности, предаде ТАСС.

Путин подчерта, че такива разплащания са забранени със закон, но на практика „тарифите на нефтопродуктите и нефта в руските пристанища – Новоросийск, Таман, Уст-Луга, Козмино, Приморски и др. или направо са фиксирани в долари или се пресмятат в долари в онлайн системата“.

Efekt 2

„Аз не разбирам къде гледат контролиращите органи?“, попита президентът. Държавният лидер отбеляза, че трябва да се увеличи ролята на рублата в разплащанията с другите страни, включително и при енергийната търговия.
Източник: velikabulgaria.eu/

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.