Путин предложи създаването на Булгарска Ислямска Академия

Путин предложи създаването на Булгарска Ислямска Академия

Руският президент Владимир Путин за пореден път направи нестандартен ход

Владимир Путин отново нанесе изпреварващ удар по противниците на териториалната цялост на Руската Федерация и на мюсюлманските екстремисти, стремящи се да разцепят Русия по поречието на река Волга.
На повторното откриване на Съборната Джамия в Москва, възстановена след 10-годишен ремонт, той предложи създаването на Булгарска Ислямска Академия, която да обединява привържениците на традиционния ислям в Русия и да се противопоставя на идеолозите на Ислямска държава и емисарите им, стремящи се да вербуват руски граждани – потомци на волжките българи.
Така вече на най-високо равнище в Кремъл волжко-българското културно-историческо наследство получи официално признание и не е далече моментът на признаването на дуалистичния характер на Руската Федерация: източно-славянски и древно-български.
С един удар Путин парира провокациите и на руските национал-шовинисти, нежелаещи да погледнат назад в собствената си история, и на мюсюлманските радикали, налагащи в Поволжието тази нетрадиционна форма на исляма, която няма нищо общо с традициите на казанските татари, башкирите и т. н.
Можем да се надяваме, че оттук-нататък и Сабантуй ще стане национален празник. Това не трябва да притеснява и руските езичници, отхвърлящи православието и историята на древната Русь, след приемането на християнството от княз Владимир. На 22-24 юни татарите и башкирите официално ще си честват Сабантуй, а славянските езичници – Иван Купала (в Беларус Янка Купала). А ако някъде в Поволжието са останали и български езичници, те ще могат през тези дни да почитат древния Бог Тангра (Тенгри). И никой на никого няма да пречи.
Източник: spodeli.eu

Ние от Blife.eu задаваме следните въпроси :
Това изявление на Путин дали има нещо общо с плановете за изграждане на Ислямски център в България!
Или са верни слуховете за има затопляне между Фирмите на ДПС и Южен поток ?
А може би е било изказване за колко е Толерантна Русия и че уважава традициите назад във времето ?
Екипът на Blife.eu Ви благодари, че сте наши читатели!

Efekt 2
Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.