Рейтингът на Ангела Меркел пада!

Рейтингът на Ангела Меркел пада!

Ангела Меркел се оттегля!

Ангела Меркел може да се оттегли, гласят последните слухове, че Първата дама на Европа Ангела Меркел се оттегля от властта! Този слух притесни мнозина, след като немски медии излязоха с това предположение. Решението на канцлера Ангела Меркел да отвори границите за приемане на огромен брой бежанци може да има дългосрочни последици за нейното управление, смята влиятелният германски вестник „Ди Цайт“. В пространен анализ на вестника се казва, че това нейно отношение към бежанците може, както никога преди това, да отдалечи Ангела Меркел от нейно партия. Според тях християндемократическата партия никога не е била по-различна и по-отдалечена от собствените си принципи и възгледи, отколкото днес. Ангела Меркел успя да промени много неща — издейства равноправие за еднополовите двойки, национализира банките, намали ядрената енергийна програма, забрани задължителната военна служба и повиши минималната работна заплата. Всичко това помогна за издигане в култ на личността на Ангела Меркел, но в последните дни тя е силно критикувана заради позицията си спрямо бежанците. „Ди Цайт“ твърдят, че критиките към немския канцлер може да доведат до нейното предсрочно оттегляне. За разлика от позицията й спрямо Гърция, положението с бежанците не се радва на такава подкрепа. Противници на политиката за бежанците Ангела Меркел има и в правителството, не само в парламента и партията. Министърът на вътрешните работи Томас де Мозиер е един от хората, които се противопоставят открито на приемането на бежанци, предимно от съображения за сигурност, но и заради това, че смята, че капацитетът на Германия за приемане на мигранти е ограничен. Ангела Меркел бе издигната на власт с обещание да повиши авторитета на партията си, и да им осигури власт и влияние. Успехът й последните години е безспорен. В същото време обаче желязната лейди на Европа губи позиции, заради бежанците. Дали това няма да се окаже пагубно за бъдещето й в политиката?
Източник:bradva.bg

Екипът на Blife.eu: Ангела Меркел е силна фигура, но направи много компромиси, а последният да отвори границите си за бежанците може да и коства цялата политическа кариера, ако не се справи с проблемът! За сега това са слухове, но времето на Ангела Меркел е ограничено, защото Европейският съюз започва да се пропуква! Дали сега единственото спасение на светът не е бързата реакция на Русия в Сирия и слагане край на проблемът с миграционите вълни ще разберем скоро !

Efekt 2

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.