САЩ подкрепят Исляма у нас !

САЩ подкрепят Исляма у нас !

САЩ: BG мюсюлмани се оплакват от натиск!

Мюсюлманите продължават да се оплакват от притеснения от силите за сигурност в България, се казва в годишния доклад на Държавния департамент на САЩ за религиозните свободи по света през 2014 г. В доклада е споменат съдебният процес през март м.г. срещу 13 мюсюлмански лидери, признати за виновни в проповядване на прошериатска идеология и омраза срещу други религиозни групи. Съобщава се, че българските сили за сигурност са арестували през ноември 26 мюсюлмани за пропаганда на антидемократична идеология и в подстрекаване към война. Училища забраняват носенето на хиджаб, а местни власти отказват искания за строеж на нови джамии.

Загриженост изразяват и някои еврейски организации заради използване на език на омразата, сочи Държавният департамент. Малки религиозни групи като мормоните и “Свидетелите на Йехова” твърдят, че са жертва на дискриминация и предубеждения. В същото време докладът посочва, че свободата на вероизповеданието е гарантирана в България, както и правото тази свобода да се практикува безпрепятствено, при условие че съответната религиозна група е регистрирана от Софийския градски съд. От това изискване е освободена единствено Българската православна църква. Като положителен пример се дава инициативата на Столичната община, която свика първия досега Фестивал на религиите с цел да се насърчава верската толерантност. Възходът на международните терористични групировки, в това число “Ислямска държава” и “Боко харам”, е най-тревожното обстоятелство, което оказва влияние върху свободата на вероизповедание в света, заяви държавният секретар на САЩ Джон Кери. Отбелязани са практикуваните от джихадистите дейности като насилственото налагане на тяхната религиозна доктрина на друговерци, поробването, екзекуциите на шиити и на членове на религиозни малцинства.
Източник: bradva.bg/

Efekt 2

Ние от Blife.eu: Вече стана практика нашите ислямисти да ни накисват пред Америка, а Америка знаели за радикалният ислям в България или пак тя спомага за него ? От ДПС пък ни клеветиха пред Европейският съюз ! КОЙ ще защити Българите в България подложени на икономически и духовен натиск подложени на ежедневно унижение и гавра с идентичността ни, с фолклорът ни, с всичко българско и родно ! За ромските набези и грабежи и ежедневното кощунство над застаряващото Българско население поставено в немилост в  по-малките населени места никой не говори ! Къде са докладите, че всеки ден се грабят убиват и изнасилват българи в собствената им страна!

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

от administrator