Секс за да оцелееш

Секс за да оцелееш

Бежанките и децата плащат със „секс за оцеляване” на каналджиите

Рекорден брой мигранти пристигнаха в Гърция, Словения пропищя от пришълците и ще вдига ограда на границата. Бежанките и децата са принуждавани да правят секс с каналджиите, за да продължат по пътя си към Европа, заявиха от ООН. В агенцията на ОНН за бежанците са получили притеснителна информация за това, как мигранти и бежанки правят „секс за оцеляване”, при което отбелязват, че истинският мащаб на проблема е неизвестен.Жените и децата, които пътуват сами, нямащи пари и подслон са в най-голям риск от сексуално насилие. От агенцията на ООН казват, че част от насилието се случва в бежанските центрове в Гърция, които само през последните пет дни приеха над 48 000 мигранти, като 200 от тях са пристигнали на остров Лесбос.

Властите на някои страни са допринесли за риска, като са настанили децата бежанци заедно с възрастните в центровете за задържане, добавят от Върховния комисариат на ООН за бежанците. „Въз основата на разкази и показания получихме информация за това, че деца са принуждавани да правят секс за оцеляване, с който плащат на каналджиите, за да продължат по своя път, или защото парите им са свършили, или защото са били обрани”, се казва в изявление на ООН.

Efekt 2

Над 600 000 бежанци, една трета от които жени и деца, са пристигнали в Европа тази година. Повечето от тях са избягали от военните конфликти в Близкия изток, включително Сирия и Ирак.

Говорителят на Върховния комисариат на ООН за бежанците Мелиса Флеминг каза, че някои от историите за сексуалното насилие идват от „пренаселените приемни пунктове”, като Гърция – основната входна точка за стотици хиляди мигранти. От там отбелязват, че насилието се случва във „всяка една страна”.

По думите й, криминалните групировки и други бежанци може да стоят зад това насилие. „Призоваваме всичките замесени национални власти в Европа да предприемат мерки, за да гарантират сигурността на жените, момичетата и децата”, добави тя.

Междувременно стана ясно, че за по-малко от седмица от Хърватия в Словения са пристигнали над 50 000 мигранти. Само в четвъртък в страната са влезли 9400 души. Словенският премиер Миро Церар посети лагера в Брежица и отново повтори, че броят на мигрантите е прекалено голям и че няма никаква координация с властите в Хърватия. Поради тази причина правителството в Любляна не изключва възможността за поставяне на бариери по 670-км граница с Хърватия.

Това ще стане, ако не се стигне до общо европейско решение и продължава приливът на мигранти. “Словения се надява и иска да се стигне до европейско решение за спиране на бежанската вълна, но поради липсата на сътрудничество със съседните държави или и със самата ЕС може да бъдем принудени да увеличим сегашните мерки за защита на границата”, каза Церар при визитата си в лагера Брежица, където в момента има няколко хиляди души.

Словенското правителство не е привърженик на оградата, но при влошаване на ситуацията не изключваме вероятността за поставянето на технически бариери по границата, добави Миро Церар.
Източник : blitz.bg/news/

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

от administrator