Силата на свободното слово !

Силата на свободното слово !

На днешният ден датският вестник Jyllands-Posten публикува карикатури на пророка Мохамед

Следват протести на ислямската общност срещу рисунките на свободното слово.Дни след това карикатурите постепенно са публикувани и в други вестници по света, като се посочва, че свободното слово не може да бъде ограничено. (Германия, Франция, Великобритания, Италия, Швейцария, САЩ и д.р.).По-късно главният редактор на френско издание е уволнен.

Месеци след това в Дамаск и Бейрут избухват сблъсъци между демонстранти пред посолствата на Дания и Норвегия заради карикатурите.Иран прекъсва търговските контакти с Дания и малко след това обявява конкурс за най-добра карикатура на тема Холокост, като отговор на обидните рисунки за Пророка.Пакистански имам и неговите последователи обявяват награда от 1 милион долара за главата на датския карикатурист.

Efekt 2

В следващите години защитници и противници на карикатурите си разменят различни прояви. Бин Ладен обявява, че Европа ще бъде наказана заради подигравката и че папа Бенедикт също е замесен.Атентатът в редакцията на френското сатирично издание „Шарлие ебдо“ потресе целия свят. Жестокият акт, при който загинаха 12 души накара целият свят да подкрепи инициативата Je suis Charlie, която изразява своята солидарност с журналистите.Хора от цял свят заляха социалните мрежи с коментари и нови карикатури, като отзвук, че свободата на словото не може да бъде ограничена
Източник : novinite.bg

Ние от Blife.eu искаме да ви кажем че ние знаем за силата колажа и карикатурата както и правителствата!Те знаят, че една карикатура или една снимка, един колаж може да свали правителство точно затова има доста хора в България който са на прицел за това някой от имената са Иво Ангелов – свободен човек ,Кирил Стаменов, Матей Димов и други който са застанали зад логота като на нашите приятели от страницата Само за Истински Българи и други !

Ние от екипът ни пожелаваме на тези творци за справедливост никога да не губят вдъхновението си с което зареждат цяла България! И нека Господ Бог бъде с Вас, защото ако Бог е с Вас имали значение кой и какво е срещу вас !
НЕКА СИЛАТА ДА БЪДЕ С ВАС !
Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

от administrator