Скоро ще падат турски самолети

Скоро ще падат турски самолети

Турция проплака: Гръцки самолети преследват нашите F-16!

Два изтребителя F-16 от ВВС на Гърция държали като цел на радарния прицел турски F-16 над Егейско море, се казва в изявление на турския Генщаб.

„Турският изтребител F-16 изпълняваше учебен полет над Егейско море. По време на задачата два самолета F-16 от ВВС на Гърция започнаха да преследват нашия изтребител, държейки го като цел на радиолокатора в продължение на 3:40 минути. Нашите пилоти демонстрираха необходимата реакция”, съобщи турският Генщаб.

Efekt 2

Турция не признава 10-милната въздушна зона на Гърция около островите, което довежда до многобройни инциденти с преследване от страна на ВВС на влитащи в зоната турски бойни самолети.

Според гръцкия Генщаб, през 2014 г. са регистрирани 1269 нарушения на въздушното пространство, от които 14 полета са над територия на Гърция. За първите 10 месеца на 2015 г. нарушенията са 1233, като 31 полета са над гръцка територия.
Източник: paparak.bg/

Ние от Blife.eu предполагаме, че скоро ще падат Турски самолети! Това нагло незачитане на суверенитетът на другите, а във всъщото време крайно крайни, когато става дума за техният суверенитет е опасна политика! Чест им прави на гърците, че посвили перките на Турция! Имаме един въпрос: Някой знае ли колко пъти пък турски изтребители летят над Българското небе?

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.