Черна гора гори

Черна гора гори

Гореща кървава нощ в Подгорица: Хиляди протестираха, ранени са полицаи и журналисти (СНИМКИ/ВИДЕО) Камъни летяха в центъра на града, властите крият за сълзотворен газ

Шестима полицаи и двама цивилни граждани са ранени по време на демонстрация в столицата на Черна гора в неделя вечерта, предаде РИА „Новости”. Полицията използва и сълзотворен газ срещу протеста. През последните дни в столицата на Черна гора се разгоряха протестите с искания за оставка на правителството на Мило Джуканович, който фактически управлява страната над 20 години, съобщава БГНЕС.

Според съобщенията на полицията леко са ранени петима служители на правоохранителните органи, един офицер е получил тежка телесна повреда, а един от участниците в протеста е бил ударен с камък в главата, който бил предназначен за полицията. Леки наранявания получи и на работното си място редакторка в местния телевизионен канал Pink M, след като сградата бе замеряна с камъни.

Efekt 2

Силите за сигурност арестуваха един от заподозрените за това нападение, който се оказа 36-годишен жител на Подгорица. Водещите медии в страната, включително държавната телевизия, съобщиха за използването на сълзотворен газ от силите на реда за разгонването на протеста, но в официалното съобщение на полицията такава информация липсваше. Ето Видео от протестите 18.10.2015. – TV VIJESTI

По думите на лидера на Демократичния фронт Андрия Мандич, „цяла Черна гора е дошла в Подгорица”. По неофициални данни акцията събра няколко хиляди участника в протеста. Опозиционните лидери, недоволни от социално-икономическата ситуация в страната, поискаха от властите до следващата събота да се сформира преходно правителство, а ако искането не бъде изпълнено, обещаха нови масови протести. Както БЛИЦ съобщи снощи, мощни полицейски сили попречиха на протестиращите да достигнат до сградата на черногорския парламент в центъра на столицата Подгорица в нощта срещу неделя. При сблъсъците сред пострадалите се оказа депутатът Небойша Медойевич и заместник-председателят на Народното събрание Бранко Радулович. Те са с леки наранявания. Центърът на града бе напълно блокиран, а десетки витрини на магазини бяха унищожени. Привържениците на Демократичния фронт се опитаха да пробият полицейски кордон около парламента, но силите на реда използваха сълзотворен газ и изтласкаха демонстрантите. Полицията блокира достъпа до всички държавни институции в града. След сблъсъците демонстрантите се събраха пред централата на партията Нова сръбска демокрация, където нейният лидер Бранко Радулович призова привържениците да се съберат в неделя вечерта в центъра на Подгорица.

В събота сутринта черногорската полиция разби палатковия лагер на протестиращи пред сградата на парламента от 20 дни. Действията на полицията бяха осъдени от всички опозиционни политически партии, както и от сръбската църква в Черна гора.
Източник: blitz.bg/news/

Ние от Blife.eu ще кажем, че в цяла Европа както и у нас се очакват масови безредици! Бог да пази България!Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

от administrator