И Япония избира страната на Русия

И Япония избира страната на Русия

Премиерът на Япония Шиндзо Абе обяви, че трябва да се проведе среща с Руския президент Владимир Путин,колкото се може по-скоро за да се сключи мирно споразумение между двете държави, цитиран от АФП и АП

Япония и Русия никога не са подписвали мирен договор за края на Втората световна война заради спор за острови северно от японските острови Хокайдо, наричани от Япония Северните територии. Запитан за проблемът. Абе казва на първата пресконференция за годината: “Двамата осъзнаваме, че 70 години след края на войната не е нормално да не е сключено мирно споразумение.Но без среща на върха проблемът с тези Северни територии не може да бъде разрешен”.

“Ще продължа моя диалог с президента Путин, когато се появят възможности. Търсим най-удобното време за негово посещение в Япония”, подчерта той. Припомняме, че от поемането на властта в края на 2012 година Абе постигна прогрес в подобряването на отношенията с Русия, но конфликтът в Украйна и други проблеми усложниха процеса.

Efekt 2

Именно тези проблеми накараха Путин няколко пъти да отложи посещение в Япония. Подчертавайки постиженията през последните години Абе каза също, че често напрегнатите отношения с Китай и Южна Корея се “нормализират” и се надява на още прогрес в тази посока.

Ние от Blife.eu ще споделим, че Япония е страна, която мъдро взема своите решения и не се влияе от пропагандни войни и може би е направила своят избор на коя страна ще застане при един евентуален бъдещ световен конфликт !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.