Валя Ахчиева: Пред Темида

Валя Ахчиева: Пред Темида
Валя Ахчиева: Пред Темида

Ако има в България разследваща журналистика то има и размазваща журналистика и това бе доказано от Валя Ахчиева!
Припомняме Ви, че Валя Ахчиева спечели делото срещу БНТ за това че и бе наложено наказание за дето е направила коментар пред други медии за спряното предаване за турските ваксини !

В съдебната зала пред Темида не се яви нито един представител на обществената телевизия, който да защити позицията си.
Съдът изгледа и изчете интервютата дадени в различни телевизии и сайтове, след което прецени, че журналистката по никакъв начин не е уронила престижа на телевизията.

Даже напротив, прие се, че казаното е престиж за БНТ.
Присъдата може да бъде обжалвана, но това едва ли ще се случи предвид това, че никой не се яви да си поеме срамът на телевизията по това дело. Напомняме, че Валя взриви ефирът със свое разследване за вноса на 100 000 ваксини “Еувакс” от Турция, пълни с недопустимо голямо количество живак. Веднага след това Ахчиева изнесе скандални данни, че петвалентната ваксина “Пентаксим” от

Efekt 2

Турция също не е разрешена за внос и употреба у нас. В същото време под формата на бартер от България за Турция са изнесени ваксина БЦЖ срещу туберкулоза, като едната от партидите е заминала с фалшив документ.
Ние от казваме браво на Валя Ахчиева! Малко са журналистите, който биха дръзнали да се борят с бялата мафия, а още по-малко са тези, който биха се осмелили да застанат на пътят на тази трансконтинентална мафия!

Това е дълг на разследващата журналистика да информира обществото за нередности и престъпления!
Припомняме, че случаят с ваксините е в компетенция на ДАНС и ако не бе Валя Ахчиева това сигурно нямаше да се случи !
Каква е цената в личен план, която плаща Валя ние не можем да знаем, но със сигурност имаше опит за цензура, мачкане на всички нива, което води до автоцензура, но Валя успя да се пребори дори да изчисти името си и честа на безпристрастен журналист !

Ние от казваме , че всеки има основното право на свобода на изразяване, достъп до информация, защита на личното достойнство и неприкосновеността на личния живот и право на безопасност и сигурност като потвърждаваме, че трябва да бъде гарантирано правото на медиите да работят без всякаква цензура!
Ние казваме Браво, кажете го и Вие!

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.