Вижте къде ще настаняват мигранти у нас

Вижте къде ще настаняват мигранти у нас


МВР призна: Къде ще изграждат бежански център с фургони от затворен тип !
МВР най-после призна какви са намеренията на държавата за бившото поделение в Бояново. Това се случи благодарение на питане на ямболския депутат Атанас Мерджанов и на народния представител Кристиан Вигенин, който има роднини в село Бояново. „Отговарят ли на истината слуховете и твърденията, че в с. Бояново, община Елхово на територията на бившово военно поделение е започнало изграждането на нов бежански център”, такъв въпрос зададе ямболският депутат Атанас Мерджанов на днешния ( 21 октомври) парламентарен контрол и допълни въпроса си: „Ако това е истина, молим ви да обясните с какво решение и на какво основание е избрано това населено място”. Депутатът обвини управляващите, че не са уведомили местната власт и всички са в неведение.

Вътрешният министър Румяна Бъчварова отговори, че вчера ( 20 октомври) е имало среща с областния управител на Ямбол, кмета на Елхово и кмета на Бояново, на която е било представено решението, което в сряда е било взето на Министерски съвет. Тя заяви, че е обяснено на жителите там какви са плановете и за какво ще се подготвя площадката. „Отговорност на всяко едно правителство е да е готово за всяка една ситуация”, каза вицепремиерът от парламентарната трибуна в отговор на питането и разясни, че става въпрос за допълнителни площадки, на които да се разгърнат временни съоръжения за настаняване, а не постоянни с мотив: „Да имаме готовност при неочаквани импулсивни развития на ситуацията на имиграционните вълни да може да се реагира”.

Вътрешният министър обясни, че в плана приет преди половин година за реакция при извънредна ситуация и увеличаване на миграционния натиск има определена необходимост за изграждане три такива площадки „Има одобрено финансиране за подготовката на тези площадки и на 500 фургона от Европейската комисия в рамките на средствата, които са отпуснати, а това доказва и тяхната приемливост”, заяви Румяна Бъчварова и допълни: „С решението на правителството от сряда от Министерство на отбраната беше прехвърлена собствеността към областния управител на Ямбол, като целта е да се подготви със съответната инфраструктура и да могат да него да бъдат поставени съответните фургони, ако това се налага. Тези фургони ще бъдат собственост на Гражданска защита, което означава, че те могат да се ползват и в други ситуации, както е и възможно някои от командированите служители на тези места, ако няма бежанци на тези места да бъдат настанявани по същия начин”.

Efekt 2

Тя каза още: „Изграждането на тези съоръжения са изцяло в интерес на сигурността на гражданите. Те ще бъдат от затворен тип, т. е. с изключително гарантирана охрана. Отпускаме допълнителни бройки на дирекциите, за да могат да се подготвят и да реализират тази охрана и мисля, че това ще ни помогне наистина да създадем един добър ред, който да не допусне безразборно преминаване на нелегални имигранти на територията на страната. Искрено се надявам да не се наложи да използваме тези места и да успеем още по-добре да овладеем миграционната вълна, но би било безотговорно да нямаме готовност да я посрещнем”.

В реплика към питането Кристиан Вигенин заяви, че държавата трябва да вземе мерки да пази сериозно границата, за да вне преминават хора, а не да изгражда центрове от затворен тип. Той припомни, че главната ни задача като държава е да не допускаме масово да навлизат бежанци и икономически имигранти и изтъкна, че за него е неприемлива тази пасивна политика, която се рекламира. Той зададе конкретен уточняващ въпрос: „Какво прави МВР допълнително, за да гарантира, че мерките, които се взимат за охрана на границата, реално дават резултат?”. Депутатът коментира още, че проблемът не е в пазенето на границата, а в трафикантските схеми, които очевидно се покровителстват в определени среди от МВР.
Според Вигенин хората се пристесняват, защото не виждат в нейно лице като вицепремиер някаква системна стратегия, какво се прави за проблема с бежанците. Той припомни, че на 13 септември Румяна Бъчварова е казала, че се оглеждат 5-6 места за нов център, на 28 септемвир казва, че няма да се разкриват нови центрове, а на 6 октомври заявява, че повече центрове от затворен тип ще се разкриват. Народният представител коментира, че хората се страхуват не толкова от реалната заплаха, а от това, че няма яснота какво ще се прави и дали наистина реално „има пилот в самолета”.

Вижте каде ще настаняват мигранти у нас

Според министър Бъчварова на хората може да се каже само, че те правят всичко възможно да не допуснат риск за тях, както по организацията на мигратския поток, така и по политическите мерки.
Според вицепремиерът България се дава като добър пример за организация на работата на границата в ЕС и дори колегите й искат българите да споделят опит, защото няма държава на първа линия, която по толкова добър начин да е организирала работата си с мигрантските потоци и да може да ги контролира по всяка една възможна линия.
Източник: delnik.net

Ние от Blife.eu ще добавим, че методиката по уведомяване ще бъде такава и ГЕРБ няма да се допитата до народът иска или не иска да приюти мигранти в населеното си място !

Трескаво вървят тайни проверки в цялата страна и агенти на ДАНС и МВР обикалят старите военни поделения и се анализират хората от близките населени места и с приоритет са малки населени места, в който броят на населението е малък и няма да имат силите да се противопоставят, няма да могат да организират протести или митинги, няма да могат да се защитят !

За съжаление правителството не се допитва до народът по нито една тема, а спускат се разпореждания, заповеди и се прилагат. Никой не зачита народната воля, а от народа се очаква да им гласува доверия, а нима доверието не е двупосочен акт !
Или Кучетата си лаят, Диктатурата си върви !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.