Вижте рокерите от ВЕЛИКА БЪЛГАРИЯ къде бяха днес

Кирилица

Днес в денят на светите братя Кирил и Методий в едно сакрално място за нашите просветители бе обслужена тържествена литургия в памет на Свети свети Кирил и Методий !
Мястото е старопрестолна Плиска !

В Дворът на Кирилицата Рокерите от Велика България от Варна бяха дошли специално в Плиска да се поклонят пред паметника на светите братя Кирил и Методий ! Патриотизмът и родолюбието на големите момчета от клуб „Онгъла” във Варна е всеизвестен, но и подбудите им днес не целяха показност или атракция, а да покажат своята родова принадлежност и да преклонят глава пред светите братя Кирил и Методий !

Efekt 2

Този момент бе увековечен и със снимка с домакинът – арменецът Карен Алексанян, който е създателят на този уникален комплекс посветен на Кирилицата и на Буквите !

Кирилица Рокери

Уникален, защото има уникална история – самите статуи на Буквите са направени в Армения и са транспортирани до България !
Самият Карен Алексанян споделя, че е трябвало да се бори с три Български министерства за да стане това възможно !

Кирилица Рокери

Уникална изработка на всяка Буква е тежаща по над 500 килограма !
Но колкото и да Ви говорим за Дворът на Кирилицата за да почувствате магията трябва сами да дойдете и да усетите атмосферата!

Да посетите Музеят, да видите цялата българска история и да отнесете споменът със Вас за едно неповторимо място !
Нека помним и да знаем, че България е била велика и ако от ВЕЛИКА БЪЛГАРИЯ днес бяха тук думите, който ние чухме от тях са „България над всичко“!

Кирилица Рокери

А такива места като Дворът на Кирилицата ни правят горди Българи !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.