Борисов-всяка идиотска постъпка си има своето философско обяснение

всяка идиотска постъпка си има своето философско обяснение

Защо именно майка да е според Борисов?

Според Борисов и неговото управление на нас ни се втълпява, че България е добре и икономически просперира, говорят ни за брутен вътрешен продукт, сложни думи цифри и индекси, който нищо не ни говорят и хората усещат икономическата обстановка по джоба си! Всички политически дела се виждат най-добре на софрата когато имаме какво да сложим на нея !

Та от както дойде бате Бойко България се върна в Средновековието после за малко Борисов падна и след това направо се върнахме в робовладелският строй !

Сега обаче акцентът е майка, сега сме на път да се върнем в Каменната епоха и именно от тогава датира култът към богинята МАЙКА !

Efekt 2

Според Уикипедия, свободната енциклопедия:

„В каменния век съществува широко разпространен култ към Богинята. На много места по света археолозите откриват статуетки на жени с подчертани полови белези, направени от камък или кост с общи характеристики – големи гърди и бедра и често с липсваща глава.”

В древногръцкия пантеон прототип на богинята – майка е фригийската Кибела – тя е Великата майка на боговете и планинска богиня, която е равна или сродна на други подобни богини – майки като персийско-анатолийската Дае Сирия, киликийската Артемида, критско-микенската Рея, наричана и с имената Диндимена и Кубеба!

В епохата на Енеолит:

През късната Енеолитна епоха богинята – майка е едно от повсеместно почитаните божества на територията на днешните български земи. Свидетелство за това са многобройните антропоморфни глинени статуетки открити по време на археологически разкопки от 1950-те години насам.

Позите, в които са представени екземплярите от глина са твърде разнообразни – изправени и седнали, раждащи, кърмящи или само държащи в ръцете си деца, с разперени или скръстени ръце, бременни и др. Като правило лицата им не са портретирани – факт, показващ липсата на необходимост от индивидуализация на образа и достатъчност на означаване на идеята за почитта към майката даваща живот на всичко.

С течение на хилядолетията образът на богината-майка започва да се свързва и с представата за плодородието във всичките му аспекти. Образа на богинята – майка е включвал в себе си идеята не само за продължението на рода, но и за плодородието изобщо.
Великата богиня майка е основното божество в тракийската религия.

При Траките :

Тракийското митологично мислене възприема самозачатието на Великата богиня – майка, която ражда сина си, Слънцето. Този акт урежда космическото равновесие, природния цикъл и кръговрата живот – смърт, защото след него богинята – майка започва да се съединява периодично със сина си. Към тази проява впоследствие се добавят други образи на Великата богиня – майка, всеки от които персонифицира една от главните ѝ функции, произтичащи от задачите женското начало.

Такива персонификации се обособяват през епохата на ранната писана история на Тракия!
Така е, Богинята майка се среща почти навсякъде по света, защо не и при нас и сега това е въпросът ?
И след като според Борисов трябва да се въведе матриархатът като строй в страната и Майката да събуди във всеки тези вътрешни инстинкти и усет за близост и любов към майката !

Не Ви ли омръзна да Ви лъжат на дребно, не Ви ли омръзна да живеете бедно !
Време е да изхвърлим боклука, време е за радикална демокрация, време е за нова алтернатива на управление на страната !

Истината е, че всяка идиотска постъпка си има своето философско обяснение !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.