Да би мирно седяло, не би чудо видяло

Да би мирно седяло, не би чудо видяло
Да би мирно седяло, не би чудо видяло

„Да би мирно седяло, не би чудо видяло” казва народът, но нали всите мирни не са и на големите престъпници им трябват такива дето да изкарват пари за ония дето е казал Алеко „и тия и уния все маскари, но се къпят в кървави пари“ !

Защо правителството ги дели аз не зная, чудя се и се мая на едните дава НСО охрана, а другите да си плащат на фирми за охрана !
Нима не са в една цепия и една схема – лекуват всички с БЕЛО хрема !
И от време оно народът е казал „Адет не е закон, ама закон става.” И така законите на улицата са тези, който най-сурово съдят често справедливо, често не, но ги има и не малко от народа по тях живее и спазва им канона, но по нявга стават и такива бели – стрелят се, а там законът друг е – този, който удря първи, удря два пъти !

На улицата дето има все стрелба тя е от близо и важен е рефлексът и съдбата и късметът на тези в търпаната ! Свят голям и хора всякакви, за туй има поговорки все от народа излезли за хора от народа ”Ако Господ ме не ще, дяволът рушвет дава за мен“.
Та и днес ще погледнем във фолклора, а там се крие народната воля „Ако не щеш мира, на ти секира“!
Така са рекли преди години мъдреците, а днес така си казват и хитреците!
Така и „Апетитът идва с яденето“!

Efekt 2

Та и нашите са се ояли и все за чуждото посягат, а как ли ми приличат на нашите политици като все залъкът на другият желаят докато един ден ги закопаят !
И така на улицата има закони дето се пазят с патрони!
„Бий самара, да се сеща магарето…”!

Борисов мафия

И ако не си пазиш бизнеса си обречен не само на глад ами и на унижения, и показ, а за назидание на всички ще те сочат с пръст да се помни, да се знае кой командва тук парада. Ще се давят вълци с вълци и за успелият ще има награда !

Така е било и ще бъде „Вълкът козината си мени, но нрава — никога”.
Но всеки иска „ да хване бикът за рогата”, но често става „да ти е обеца на ухото”, ама малко са тези, който се спират и „докато гонеше дивото, изтърва питомното„ та и ние човеците „докато не изпиташ злото, не ще познаеш доброто” ама има и такива дето от дума не разбират и все в лошото се навират, а цената плащат им децата, жените и родата ама те все с рогите напред, а за онзи свят няма ред !

И така сме в страната „един гледа сватба, друг — брадва“. Пуста алчност, няма край и не почива! всеки иска да е първи, а мястото е едно и то заето от Бойко поне за сега все пак „животът е като стълба — едни се качват, други слизат.” Мъдрости много, но народът мъдрост не иска, иска строг стопанин и така ще е в страната докато има овце и вълци ще има !

А тях Вълците закона ги пази и докато „законът е врата през полето: будалите минават през вратата, тарикатите цепят през полето“ И така вълците си казват, че „законите са за конете, не за лъвовете“, но днес да им напомним, че вълците макар и вълци и тях ги хапят бълхи !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.