Жителите на Кресна на протест срещу бежанците

145855148459462


Днес 21 Март 2016, Понеделник
От МВР проучват бивша казарма, но засега тя е непригодна за живеене
Жителите на Кресна развяха българския трибагреник на протест срещу бежанците. Те се обявиха против идеята на властта да настани имигранти в център в близост до техните домове. Бивша казарма в града е проучвана за бъдещ бежански център. Пред камерата на Нова телевизия протестиращите споделиха, че не искат имигранти, защото се страхуват от тях.

„Ние сме беден град. Ако дойдат, ще започнат да тъпчат по нивите и градините. Ще станат повече кражбите, изнасилванията и убийствата. Не ни трябват такива неща”, оплака се една от дамите на протеста.
Кметът Николай Георгиев заяви, че ще подкрепи съгражданите си.

„Заставам зад решението на хората. Гражданите са притеснени. Всеки ден в града идват военни и искат леглова база. Вицепремиерът Румяна Бъчварова заяви, че при евентуална бежанска вълна, мигрантите ще бъдат настанени в Кресна и Петрич”, каза още Георгиев.

Efekt 2

От МВР признават, че са проучвали бившата казарма, но засега няма решение за създаване на миграционен център там.

Източник: flagman.bg

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.