Има ли патриоти в България ?

Има ли патриоти в България ?
Има ли патриоти в България ?

Какво е Патриот ?
Според Уикипедия, свободната енциклопедия „Патриотизъм (на гръцки: πατριώτης — съотечественик, πατρίς – отечество) означава любов, обич към родината и желанието за опазването ѝ. Възхищение от националните постижения, привързаност към родната земя, език и традиции. Патриотизмът на дело изисква безкористна и всеотдайна работа за въздигане на народа и родината.”

Българският президент трябва обезателно да бъде ПАТРИОТ и да отговаря на тези качества!
Да днес да си патриот звучи малко мръсно, малко забранено, малко лошо, но това е политиката на Европейският съюз и политиката на САЩ у нас !

Виждаме всякакви патриоти или по-точно псевдопатриоти !
Псевдо или не те са къпят в медийни изяви, имат собствени телевизии, медии, имат партийна субсидия, имат си своите структури в страната и когато на трибуната се качват само едни и същи и ни се предлага да избираме между едни и същи, а те не препокриват нашите идеали за патриоти.
Така думата Патриот става малко мръсна !

Efekt 2

Но има хиляди патриоти, който всеки ден се будят с едната идея, че България трябва да се промени, че трябва да бъде спасена от лапите на статуквото, на политическата мафия !
Мислите, че е лесно ли? Попитайте Динко Вълев дали не бе подлаган на полицейски тормоз и натиск и проверки от прокуратура !

Можете да се обадите и на Петър Низамов и да го попитате през какво минава той и неговото семейство !
Там където пламне истинската патриотична искра бързо се стъпква с полицейски кубинки !
Да си припомним Гърмен и Андон Балтаджиев случайно или не веднага бе под домашен арест докато всичко се разводни и притай !

Така примерите са хиляди, но и искрите на патриотизъм са стотици хиляди!
Те са във всеки един от нас без пол, без възраст!

Патриотите има на протестите в Раднево, виждаме ги с мотори прегърнали вятърът, виждаме ги там където се вее Българското знаме !

Виждаме ги по футболните мачове, виждаме ги навсякъде – на пейката пред блока с посърнал поглед седи си фронтовака и малко по малко животът му вехне, но искрата в него е жива до сетният му дъх !
Виждаме искрата ежедневно в Хората, който печелят медали за страната ни !

Тези, който казват, че няма да избягат и ще останат да се борят в страната ни!
Лесно е да избягаш, но за да си тук в България и да си патриот си е борба всеки ден !
Патриоти са всеки един студент, който се е дипломирал и работи за мижава заплата, но е тук до родителите си и Родината, направил своят избор, в който ако не искрата на патриотизмът друго няма да свети в сърцето и душата му !

Именно точно тази искра на патриотизъм в нашите души и сърца е тази, която ни заставя да изпълним нашият дълг към Род и Родина, към отечеството си и към нацията ни, към самите нас !
Патриотизмът е нещото, което се раждаш с него и си възпитаван от родители, учители през целият си живот.

То е състояние на духът, то е агрегатно състояние !
И се проявява по-силно в хора, който са носили пагонът с чест и са давали клетва да пазят Родината си от врагове отвън и отвътре именно затова и не случайно днес има не едно такива формирования като Воински съюз “Васил Левски” и БНД “Шипка”, рокери от ВЕЛИКА БЪЛГАРИЯ и много мото клубове !
Това са хора за който Родината е нещо свято, не разменна монета и те са готови да се борят до край за нея!

Ние от Blife.eu започваме кампания и сме готови да представим трибуна за всеки един патриот за който Вие ни пишете и изпращайте сигнали на нашата поща. Ние ще дадем гласност и нека се знае, че в България има патриоти, че има хора на който им пука за това какво става в страната ни !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.