Направи си сам – камина от картон /+ Снимки/

Ние не спираме с интересните и евтини идеи как да вдъхнете нов живот на старите и непотребни вещи, затова сега ще ви покажем нагледно как точно да си направите декоративна камина от картон. Разбира се, че тя няма да ви топли, но затова пък ще играе ролята на много интересен декоративен елемент от интериора на вашия дом.

направи-си-сам-камина

Необходими материали:

Efekt 2
  • голяма картонена кутия;
  • бои;
  • една малка и една голяма четка;
  • макетен нож;
  • молив;

Начин на изработка:

Като за начало махаме всички лепенки и тиксото от картонената кутия.

направи-си-сам-камина-2

 

 

След това решаваме къде ще бъде самата наша камина, тоест дупката и очертаваме мястото с молив. В случая аз решавам да използвам цялото заемано място от еббемата, за да не се налага след това да го прикривам.

вырезаем отверстие камина из коробки

Изрязваме по контурата с макетен нож, а както виждате можете да използвате тази идея направи си сам и за къщичка за котето ви. 🙂

камин или домик для кошки из коробки от компьютерного кресла

Следващата ви задача е да изберете цвета и рисунката на камината. Дали ще е направена от камъни или от тухли?

Какъв цвят ще е цялата тази конструкция? Както виждате вариантите са много, така че добре обмислете предварително тази стъпка.

В случая сме използвали за “направата” на нашата камина светли тухлички. След като вече и вие сте се определили с тази задача е време да смесите боята и да нагласите всичко.

смешиваем нужный оттенок краски для камина

Имайте предвид, че ако сте решили да имитирате тухлички на вашата камина, тогава е по-добре да боядисвате в хоризонтално направление, защото така крайния резултата ще изглежда много по естествено.

горизонтальные штрихи краски задают фактуру будущего камина из коробки

След това с по-малката четка боядисваме ръбовете и по-неудобните места.

прокрашиваем тонкой кистью сгибы и углы коробки будущего камина

покрашенная фоновой краской коробка будущий камин

След като боята изсъхне добре, се заемаме с рисуването на самите тухлички с помощта на тънка четка. Съветваме ви да не рисувате преваритело линиите, за да може те да се получат леко криви, тоест така е доста по-естетсвено. Не забравяйте обаче да маркирате откъде ще започват всички тухлички, тоест за да се получат те еднакво широки.

рисуем на фоне кирпичную кладку камина

Направете вашата камина още по-естествена, като за целта добавите малко по-тъмна боя на места.

наносим на фальш камин тени и дополнительные штрихи закопчености

След като цялата конструкция е готова, трябва да се заемете и да помислите как точно ще имитирате огъня  нея. Ето ви и два леси начина да направите това:

1. Можете да нарисувате ефектен пламък на лист дебела хартия и след това да го поставите подставка (кат поздравителна картичка). В задната част можете да поставите лампа, която да е с червена светлина. Не забравяйте обаче да използвате лампички с малък волтаж, за да е безопасна вашата камина, а и за да е по-естествен и огъня.

2. Също така можете да вземете фенер, а след това да сложите отгоре червен тънък плат, декорирайки го отгоре с тънки клонки. Така ще се получи ефект на тлеещ пламък – красиво и стилно.

Същ така можете да добавите малки по-тъни камъни, тоест те ще играят ролята на декоративни елементи!

готовый камин из коробки

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.