Невиждан бум на разводите у нас!

Невиждан бум на разводите у нас!

Според НСИ има бум на разводите в страната !

Най-много двойки се развеждат между 40 и 50 години. След тях са по младите между 30 и 39 години ! На последно място, макар и да има ръст при тях са между 50 и 69 годишните ! Миналата година общо 10 483-ма са приключили окончателно с .

Efekt 2

През 2015-а сключените бракове са най-много за последните 10 години. 27 720 души са си казали „да“ пред олтара и са се клели да са заедно, „докато смъртта ги раздели“ или липсата на пари както се шегуваме в редакцията !

Истината е, че все повече хора живеят на семейни начела без да сключват брак и според този тип децата са достатъчно голяма отговорност за една двойка казват те, а и изтъкват като проблем и банкови задължения както и лош рейтинг към кредитори или институции за събиране на пари на единият от двойката!

Именно това е една от причините да не сключват брак за да не подхванат и другата половинка ! Повечето двойки избират Жената да е с блестящ рейтинг, а мъжът да е черната овца пред институциите и това е продиктувано от трудният начин за оцеляване казват хората искащи, но не можещи да сключат брак!

Тревожна е статистиката по този повод! В България все още е на едно от челните места по извънбрачни деца в ЕС – 59,1 на сто от всички живородени. Националната статистика отчита, че през миналата година у нас са се появили на бял свят малко над 67 хиляди деца, като 27 000 от тях са от семейни двойки, а останалите 40 хиляди – извънбрачни.

При малцинствата раждаемостта продължава да нараства, но и там помощите са много по-големи докато при Българите помощите и социалните стимули са далеч по-малки както и голям процент от тях са лишени от такива, защото имат собствено жилище или имоти, което ги изключва от сферата на социално слабите, който имат нужда, макар и да живеят в по-тежки условия, Българите срещат по-големи трудности в социалните ведомства !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.