Николай Ненчев с второ дело в съдът !

Николай Ненчев с второ дело в съдът !


Внасят втори обвинителен акт срещу Николай Ненчев
Втори обвинителен акт срещу военния министър в оставка Николай Ненчев ще бъде внесен днес от Софийската градска прокуратура. Това обяви говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова, цитирана от БНТ и КРОСС.!
Припомняме, че срещу Ненчев са повдигнати две обвинения за длъжностно престъпление. Те са свързани със сделката с Полша за ремонта на МиГ-овете.
В първото обвинение се казва, че Николай Ненчев не е привел в изпълнение втората договорка с руската корпорация МиГ за ремонт на 4 български двигатели за самолетите МиГ-29.
Според второто обвинение Ненчев не е утвърдил проект за инвестиционен разход за ремонт на агрегати и доставка на резервни части за самолетите. Той не е изпълнил служебните си задължения и е нарушил Закона за отбраната и въоръжените сили.

Прокуратурата смята, че министърът на отбраната не е осигурил авиационната безопасност на самолетите и летците ни.
Румяна Арнаудова подчерта, че от днес стартира централната фаза на процеса, а именно съдебната. Ще бъдат представени всички доказателства и ще се развие същинският спор между защитата и обвинението.
Арнаудова обяви, че прокуратурата ще настоява за налагане на тежко наказание за военния министър в оставка.
Тя коментира и обвинението срещу ексминистъра на финансите Симеон Дянков.

По думите на Румяна Арнаудова държавното обвинение разполага с достатъчно доказателства, че той е влияел и е дал разпореждания на шефа на Агенцията по приватизация. Така му отнел възможността да изпълни задълженията си по закон и да възложи на независим оценител оценката на тези акции.

Efekt 2

Румяна Арнаудова е категорична, че прокуратурата непрекъснато извършва съответните действия, предава лицата на съд и се бори в съда, за да докаже, че доказателствата са достатъчни за налагането на наказания.
Източник: sputnik.bg

Напомняне че Николай Ненчев е следствен и по други дела !
Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.