“Окупаторът” Владимир Путин се изтегля от Сирия и за две месеца свърши това, което САЩ две години не можаха !

b9pfk9vicaejsrk


Най-злият окупатор на света Владимир Путин е наредил изтегляне на руските войски от Сирия. Решението е съгласувано с Башар Асад, който вече контролира процесите в страната си, макар и все още да не е освободена напълно. Така само след 5 месеца руска интервенция, основните сили на терористите бяха разнебитени, част от тях избягаха (напр. в Либия, която още е под западно влияние), а други се присъединиха към Асад. С действията си Путин прави за смях всички обвинители, че е империалист и че окупира Сирия. Добре е да се припомни, че САЩ от 2 години громят “Ислямска държава”, но преди намесата на Путин, единственият резултат беше засилване на фанатиците.

Сега за няма и половин година, руската авиация ги разгроми, а по-умерените от тях бяха принудени да признаят Башар Асад и да да седнат да преговарят. Дори в столицата на ИДИЛ Ракка, вече в отделни квартали се веят знамената на светската република на Асад.

Руският президент изнесе открит урок за това как се прави международна политика, как се бори тероризмът, и как работата се върши, а не се затъва в безкайни операции, които да се влачат с години. Добре е да припомним, че непосредствено преди намесата на Русия, западните генерали предричаха “поне 20 години война с ИДИЛ”.

Efekt 2

Всъщност, възможно е тази война наистина да продължи и 20 години. Терористите се изнесоха в страни, които са повече под западно влияние, и могат да виреят.

Не е ясно кой и кога ще възстановява реда в Либия, а също и в Йемен, където американо-саудитската политика сътвори пълен хаос.

Ако Либия не бъде стегната скоро, то с ограничаването на Балканския път на бежанците, е логично да се рестартира този през Италия. Засега западът мисли как да обяви, че Путин е виновен и за това…

Източник: gudelnews.com

Ние от Blife.eu благодарим на колегите от gudelnews.com за този материал !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.