Референдум ще има + ВИДЕО

Референдум
Референдум ще има !
Вчера станахме свидетели на исторически момент в българската политика. Главното действащо лице в него беше Тошко Хаджитодоров от екипа на
Слави Трифонов, който направи депутатите на две стотинки,
Референдум
Референдум

Той се изправи на парламентарната трибуна и каза на седящите срещу него народни представители, че не са нито богове,нито императори или нещо повече от останалите хора и също като тях трябва да спазват закона.

Това изказване се появи, след като депутатите обясниха, че са съгласни с почти всички въпроси в референдума, но някои ще бъдат премахнати. По този повод Хаджитодоров им напомни, че това не е тяхно право и не могат да го направят.
Той ги подсети, че в правомощията им е само да редактират въпросите, но не и да ги премахват.

Efekt 2

Той е категоричен, че въпросът за електронното гласуване ще бъде зададен на този референдум, независимо от всичко.
От екипа на Слави са категорични още, че ако законодателят потъпква законите,които приема, ще докаже на хората, е всеки може да си прави каквото иска.
Парламентът одобри 6-те въпроса за провеждане на национален референдум, иницииран от Слави Трифонов. За гласуваха 131 депутати. Против бяха 18, един гласува въздържал се.
Срещу въпросите беше парламентарната група на ДПС, един народен представител от БСП и един от Реформаторския блок. Атака, не участваха в гласуването.

В крайна сметка Народът бе чут !

Избирателите ще бъдат питани дали депутатите да се избират мажоритарно, дали броят им да бъде намален от 240 на 120 души, да има ли задължително и електронно гласуване, за намаляване на субсидията на партиите на 1 лев за получен глас, за мажоритарен избор на шефовете на областни дирекции на МВР и полицейски управления.

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.